Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Feestelijk roze macarons

Deze feestelijk roze macarons lijken moeilijk, maar dit recept is echt foolproof! Geef ze een kleurtje en een streepje goudverf en je hebt super fancy amandelkoekjes.

Zeef het amandelmeel goed totdat je 100 gram fijn amandelmeel in je kom over hebt. Zeef de poedersuiker erbij en roer er 35 g van het eiwit door. Roer het geheel tot een dikke pasta, voeg nu de roze kleurstof toe. Kleur het beslag iets donkerder dan je wilt, door het eiwitschuim wat je later toevoegt wordt de kleur namelijk weer lichter.

Doe de kristalsuiker met het kraanwater in een pannetje op het vuur. Breng aan de kook en verhit tot 118 graden. Begin bij 90 graden ondertussen de eiwitten stijf te kloppen, met een staande mixer of handmixer. Laat de suikersiroop uitbruisen als deze de 118 graden heeft bereikt en schenk hem al kloppend in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf kloppen tot de temperatuur van het schuim afgekoeld is naar onder de 50 graden.

Roer één derde van het eiwitschuim goed door de amandelpasta, spatel daarna snel en luchtig de rest van het schuim erdoor. Het moet een taai beslag worden dat aan je spatel blijft hangen.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit er ‘doppen’ van ongeveer 3 cm doorsnee van op een met bakpapier beklede bakplaat. Tik de bakplaat een aantal keren op het aanrecht om de grote bellen eruit te tikken en het beslag gladder te maken. Laat 45 minuten staan zodat de macarons een velletje krijgen.

Verwarm de oven voor op 150 graden (het liefste onder en bovenwarmte). Bak de macarons in 20 minuten gaar. Houd na 10 minuten de ovendeur 5 seconden open om wat warmte te laten ontsnappen, doe dat na nog 5 minuten nog een keer. Hierdoor blijven de macarons mooi roze en worden ze niet bruin door het bakken. Haal de macarons uit de oven en laat afkoelen.

Klop ondertussen voor de vulling de boter luchtig met een staande mixer of handmixer. Voeg de poedersuiker toe en klop (met een doek over de kom om het opstuiven van de suiker te verminderen) tot alles gemengd is. Voeg dan de roomkaas toe en klop nog 5 minuten om een lichte en romige crème te krijgen.

Doe de crème in een spuitzak en spuit een laagje op de helft van de macarons. Wil je je macarons een extra smaakje meegeven? Doe dan een likje cranberrycompote of jam op de andere kant en druk ze samen. Versier ze met een streepje goudverf bovenop. Eet smakelijk!

Fotografie: Merel Smits
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.