Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mini okonomiyaki (leuk voor bij de brunch!)

Hoe kun je een creatieve draai geven aan je zondagsbrunch? Dat doe je met mini okonomiyaki: Japans streetfood dat óók gewoon heel goed dienst doet als onweerstaanbaar brunchgerecht.

Deze mini okonomiyaki zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens een feest voor het oog. Goed om te weten: de meeste ingrediënten uit dit recept kun je vinden in de supermarkt – op de bonito flakes na.

Die zijn optioneel, maar zijn wél heel erg lekker. Verder kiezen we hier voor de standaardingrediënten voor okonomiyaki, al mag je daar gerust een beetje van afwijken. Ook ingrediënten als maïs, shiitake, kimchi en zelfs kaas kunnen hier worden ingezet.

Culy Homemade: vega okonomiyaki met shiitake en kool

mini okonomiyaki
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de okonomisaus

In de schappen van de toko kom je vaak flesjes kant-en-klare okonomiyakisaus (okonomi) tegen. Maar geloof ons, je hebt die niet per se nodig. Zelf okonomiyakisaus maken is namelijk een fluitje van een cent.

Gooi simpelweg alle ingrediënten in een steelpannetje, geef de saus een roerbeurt en zet het vuur aan. Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende 3 minuten nadat het kookt. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten terwijl de saus afkoelt, terwijl je ondertussen aan de slag gaat met het bereiden van je mini okonomiyaki.

Mini okonomiyaki maken

  1. Klop de eieren los en voeg de bloem en bouillon toe.
  2. Roer er de kool en de gesnipperde bosui door (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg een snufje zout toe.
  3. Check even of je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Is het iets te vloeibaar? Voeg de panko toe en je zult zien dat het beslag iets indikt. Je kunt ook altijd meer bloem of bouillon toevoegen voor een vastere consistentie.
  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zonnebloemolie toe. Giet een schep beslag in de pan en zorg dat je een mooie ronde vorm hebt. Gebruik eventueel een vormpje.
  5. Leg de plakjes bacon op de pannenkoekjes en laat ongeveer 3 minuten bakken met het deksel op de pan.
  6. Keer de mini okonomiyaki om en bak nog eens 3 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  7. Leg een pannenkoekje op het bord en druppel de okonomi-saus eroverheen. Spuit er vervolgens wat Kewpie mayonaise op, in mooie strepen. Zet het volgende pannenkoekje erbovenop en herhaal de stappen voor de rest van de pannenkoekjes.
  8. Bestrooi de mini okonomiyaki met bosui, bonitoflakes en je favoriete toppings.
mini okonomiyaki
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten voor bij de brunch:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.