Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: bladerdeegrolletjes met chorizo, paprika en spicy aïoli

Deze bladerdeegrolletjes met chorizo en geroosterde paprika zijn geïnspireerd op een in Londen bekende chorizo roll: van Brindisa op de Old Borough Market. Wij stoppen de geroosterde paprika en chorizo alleen niet tussen een zacht broodje, maar tussen twee vellen bladerdeeg. Daarmee vormen ze ‘t ideale bladerdeeghapje, al helemaal als je er nog wat spicy aïoli bij serveert.

En serveer je die heerlijke bladerdeegrolletjes op een bedje van rucola, dan heb je meteen een super feestelijke styling te pakken.

bladerdeegrolletjes met chorizo, paprika en spicy aïoli
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bladerdeegrolletjes met chorizo, paprika en spicy aïoli

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de ingelegde paprika helemaal uitlekken en dep droog.

Mix de paprika met de zure room in een keukenmachine. Hak de chorizo in stukjes, doe bij het paprikamengsel en pulseer tot er een massa met kleine blokjes chorizo ontstaat. Kruid af met zout en peper en roer door elkaar.

Rol het vel bladerdeeg uit op je keukenblad en gebruik een eetlepel om het paprika-chorizomengsel uit te spreiden over de gehele oppervlakte van de rol. Schik het andere vel bladerdeeg bovenop de vulling. Rol de rol nu voorzichtig langs de lengte op. Probeer dit zo strak mogelijk te doen.

Gebruik een scherp koksmes om de rol in plakjes te snijden. Gaat dit niet soepel, dan helpt het om de rol nog eventjes in de koelkast te zetten. Schik de gesneden rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 15 à 20 minuten, tot de bladerdeegrolletjes een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Maak intussen de aïoli. Doe daarvoor de kant- en klare aïoli in een kommetje en roer er het chilipoeder en het paprikapoeder door.

Spreid een handje rucola uit op een mooi bord of serveerschaal en schik er de bladerdeegrolletjes op. Serveer met de spicy aïoli.

bladerdeegrolletjes met chorizo, paprika en spicy aïoli
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer hapjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.