Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: scones met pecannoten, chocolade en cranberry’s

Lekker voor bij de brunch of het ontbijt: scones! Wij maakten ze met pecannoten, stukjes pure chocolade, cranberry’s en sinaasappelzest. Zo proef je in elke hap een beetje winter. :)

Met dit recept maak je zo’n 16 heerlijke scones die je aan heel veel mensen kunt uitdelen (daar maak je vrienden mee!).

Ook handig: de lekkerste recepten voor de ultieme kerstbrunch

Kerst scones
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze scones

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.

Hak de chocolade grof (niet te fijn, want we willen ‘poeltjes’ gesmolten chocolade in onze scones) en doe hetzelfde met de pecannoten.

Doe ze in een kom met de cranberry’s en de sinaasappelzest. Meng met drie eetlepels bloem, dit voorkomt dat de ingrediënten naar de bodem van de scones zakken tijdens het bakken. Zet opzij.

Meng in de kom van een staande mixer 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels bloem, 2 theelepels zout en 510 gram bloem op de laagste stand. Voeg de blokjes koude boter toe en blijf op de laagste stand mengen, net zolang tot de stukjes boter de grootte hebben van doperwtjes.

Klop 4 eieren los met 235 ml slagroom (handig om dit in een maatbeker te doen) en giet het in de kom van de mixer terwijl die nog steeds klopt. Meng kort door.

Voeg dan de ingrediënten uit de kom met de chocolade toe en meng nog even kort door. Het deeg moet een beetje plakkerig zijn, maar niet nat.

Stort het deeg op een met bloem bestoven aanrechtblad. Verdeel het in 16 stukjes en rol die tot balletjes. Druk ze een beetje plat en verdeel ze over de bakplaten.

Klop het laatste ei los met 2 eetlepels water of slagroom en bestrijk de scones ermee. Bestrooi met een beetje kristalsuiker en bak ze 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Draai de bakplaten halverwege de baktijd om.

Roer de koekkruiden door de clotted cream en serveer bij de scones.

Kerst scones
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.