Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gevulde eieren met masala en groene kruiden

Gevulde eieren zijn altíjd een goed idee en in deze versie vinden we ze zelfs tamelijk geniaal. We brengen ze op smaak met masala (het kruidenmengsel dat je ook kent van Surinaamse roti) en toppen ze af met lekker veel groene kruiden, voor een fris accent. Extra lekker met een drupje Madame Jeanette-sambal.

Let op: masala is niet hetzelfde als garam masala. Dus check even goed of je de goede specerijen te pakken hebt. Wij gebruikten in dit recept de specerijenmix ‘Surinamese roti’ van Jonnie Boer voor Euroma.

Zo maak jij thuis de beste Surinaamse roti

Gevulde eieren met masala
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gevulde eieren met masala en groene kruiden

Breng water met 1/2 theelepel baking soda aan de kook in een grote pan en voeg de eieren toe. Laat ze 8 minuten koken en laat ze daarna goed schrikken in koud water.

Pel de eieren voorzichtig (!) en halveer ze over de lengte. Schep met een klein theelepeltje het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom. Voeg de mayonaise en de kruiden toe en prak het door elkaar met een vork.

Maak het mengsel nu helemaal glad met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de olie toe en eventueel wat gekookt water om de juiste consistentie te krijgen. Het moet een dik, glad mengsel zijn dat straks makkelijk met een spuitzak is op te spuiten. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Schep de vulling in een spuitzak. Spoel de eiwitten eventueel schoon onder de kraan en laat even drogen op keukenpapier. Vul de eitjes met het mengsel. Schep er eventueel een klein mespuntje Madame Jeanette-sambal bovenop.

Versier de gevulde eieren met masala vervolgens met flink veel van de verse groene kruiden.

Gevulde eieren met masala
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.