Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zelfgemaakte kipsalade op toast met chips

Kipsalade klinkt niet bepaald sexy. Maar maak het een keer zelf en je zult je broodje verslinden met een verliefde blik in je ogen. Voor dit recept gebruiken we kant-en-klare gebraden kip, knapperige toast, chips en scherpe rode ui.

Dat zelfgemaakte kipsalade ongeveer een triljoen keer lekkerder is dan kant-en-klare hoeven we jou als Culy-lezer vast niet te vertellen. Nog een voordeel: je weet precies wat erin gaat. En dit recept voor kipsalade is niet alleen goddelijk, maar ook nog vrij gezond.

Lekker op toast met knapperige chips en scherpe, rode ui. Vind je rauwe rode ui te scherp? Je kunt er iets van de scherpte afhalen door ze even te weken in een bakje met koud water. Of maak er zoetzure uien van en laat dan het citroensap weg in de rest van het recept.

> Ook interessant: kipsalade: niet kant-en-klaar kopen, lekker zelf maken!

kipsalade op toast
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze zelfgemaakte kipsalade

Rooster het brood.

Meng de stukjes gebraden kip met de yoghurt, wat verse gehakte dille, een klein snufje zout en flink wat zwarte peper. Druppel er een lekkere plens olijfolie overheen en een beetje citroensap. Schep goed door.

Beleg de toast met de kipsalade. Leg er wat chips op en de rode uiringen. Leg er nog een stuk toast bovenop en druk goed aan, zodat je de chips hoort kraken.

Nóg beter: beleg nog een stuk toast met de kipsalade, chips en uiringen en doe dan pas het ‘dakje’ erop. Zo heb je een extra lekkere dikke sandwich!

kipsalade met chips
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.