Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 2 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Gevulde eieren met miso en mosterd (koolhydraatarm recept!)

Recepten die laag zijn in koolhydraten, maar vooral gewoon heel erg lekker zijn en verrassende smaken bevatten? Laat dat maar over aan Janneke Vreugdenhil! Haar Koolhydraatarme bijbel staat vol met toffe, toegankelijke, originele recepten. Van havermoutcongee tot aardpeergratin met salie en gruyère en deze gevulde eieren met miso en mosterd. Een klassieker met een fijne twist.

Janneke: “Iedereen die weleens gevulde eieren maakt voor een feestje weet dat die altijd als eerste op zijn. In deze eitjes gaan miso en mosterd, twee smaken die heel goed samengaan, zowel met elkaar als met ei.

Maar mocht je die miso iets te avontuurlijk vinden, vervang hem dan gerust door een theelepeltje kerriepoeder. In dat geval wil je de eieren misschien liever ook wat traditioneler versieren: met een takje krulpeterselie.”

gevulde eieren met miso en mosterd
Bron: Koolhydraatarme Bijbel

Gevulde eieren met miso en mosterd

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren, wip de dooiers eruit en houd die apart. Spoel de eiwitten schoon met koud water en leg ze met de holte naar beneden op een schone theedoek om te drogen.

Doe de boter in de mengkom van de keuken-machine of in de blender en klop luchtig. Voeg de slagroom toe en klop nog even door.

Voeg de eidooiers, de miso en de mosterd toe en meng tot een gladde crème. Maak op smaak met royaal peper. (Zout is waarschijnlijk niet nodig, want miso is al behoorlijk zout, maar proef gewoon.)

Vul een spuitzak met het mengsel en vul daar de eierhelften mee.

Versier de gevulde eitjes met een snuf furikake of alles-behalve-de-bagel (zie boek).

cover Koolhydraatarme bijbel

> Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil (Carrera Culinair) is nu te koop voor € 33,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.