Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 25 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Gourmetten met Pasen: recepten, tips & ideeën waarmee je (wél) indruk maakt

Tijdens de Paasdagen wordt bij veel mensen het gourmetstel op tafel gezet. Ook wij houden van een avondje gourmetten met Pasen, maar dan wel op de Culy-manier! Met deze gourmetrecepten til je jouw gourmetavond gegarandeerd naar een hoger niveau.

Natuurlijk is het makkelijk om een gourmetpakket uit de supermarkt te kopen of bij de slager af te halen. Maar wij van de Culy-redactie weten dat er zo veel meer te halen valt uit een avondje gourmetten. Met onderstaande recepten en tips wil je nooit meer anders.

Gourmetten met Pasen: recepten en ideeën

Gourmetrecepten met vlees

Vlees is het meest gegeten product tijdens de gourmet. Hamburgertjes, biefstukpuntjes en kipstukjes zijn in ieder gourmetpakket terug te vinden. Lekker, maar eerlijk is eerlijk: een beetje saai. Pimp je vlees met een lekkere marinade of voeg wat ingrediënten toe voor een mini-maaltijd. Hieronder vind je recepten die perfect zijn voor je gourmetpannetje. Het enige dat je hoeft te doen is de grootte aan te passen en je tovert deze recepten om tot volwaardig gourmetrecept.

Pulled pork burgertjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gourmetrecepten met vis

Vis mag uiteraard niet ontbreken tijdens het gourmetten. Vis is perfect voor het gourmetten door de relatief korte baktijd. Onderstaande recepten geven je inspiratie om je vis nét op een andere manier te bereiden dan je gewend bent.

coquilles met ananassalsa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vegarecepten voor de gourmet

Met groentes kun je eindeloos blijven variëren, combineer het met een lekker stukje kaas zoals halloumi en het feest is helemaal compleet. Een gourmetavond hoeft helemaal geen vlees en vis te bevatten. Dat bewijzen deze vegarecepten wel!

Culy - Bloemkoolsteak
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bijgerechten

Een frisse tegenhanger is vaak wel nodig tijdens het gourmetten. De gerechtjes uit de pannetjes zijn vaak vet en machtig. Deze recepten

Kerst salade: bijgerecht voor kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dessert

Geen avondvullend programma zonder dessert. Gelukkig bereid je bij het gourmetten je toetje gewoon in je pannetje – maak ‘m trouwens wel even schoon zodra je aan het zoet begint…

gegrilde ananas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

The Culy way of gourmetten: onze favoriete tips en producten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.