Zalmspiesjes met mango en tomaatjes (van de BBQ)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F06%2FDSC09216.jpg)
Hou je van frisse gerechten met vis? Dan zullen deze zalmspiesjes met mango, tomaatjes en aioli een regelrechte voltreffer zijn. Met een friszure dressing op basis van limoen en schijfjes jalapeño – voor de kick – heeft dit gerecht letterlijk alle componenten van een goede maaltijd.
En daarmee zullen deze zalmspiesjes een hit zijn bij je volgende barbecue, al kun je ze natuurlijk ook gewoon in een grillpan bereiden. Wij vinden de zalm trouwens het allerlekkerst als ‘ie binnenin nog een beetje rosé is (zorg dan wel dat je superverse zalm koopt), maar dit beslis je natuurlijk gewoon helemaal zelf.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F06%2FDSC09219.jpg)
Zalmspiesjes met mango, bosui en tomaatjes
Steek alvast je barbecue aan.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed.
Rijg de stukjes zalm, stukjes mango, tomaatjes, schijfjes jalapeño en de stukjes bosui afwisselend aan prikkers.
Grill vervolgens de zalmspiesjes aan beide kanten op de barbecue.
Lepel de limoendressing over de zalmspiesjes en serveer tot slot met aioli.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F06%2FDSC09216.jpg)
Meer toffe barbecuerecepten?
- Op de barbecue gegrilde sardinebruschetta’s uit BBQ Magic
- Culy Homemade: bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen
- Culy Homemade: gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt (lekker op de BBQ!)