Redactie
Redactie Diner 13 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Kabeljauw in Parmaham met salie

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, een simpel maar heerlijk gerecht: kabeljauw in Parmaham met salie. 

Leg de blaadjes salie samen met twee klontjes boter op de stukjes kabeljauw. Kruid met een een beetje peper en wikkel in de Parmaham. Zet vast met cocktailprikkertjes en verwarm je oven voor op 120 graden.

Schil de wortels, snijd de broccoli in stukjes en verwijder de eindjes en draadjes van de peultjes. Snijd ook de kontjes van de aspergetips. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vis gedurende één à anderhalve minuut aan beide zijden. Dit is niet om de vis te garen, maar zodat de Parmaham krokant wordt.

Haal de vis uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak nog acht à tien minuten in de oven. Breng ondertussen een pan met groentebouillon aan de kook en kook hierin de groenten (behalve de erwten). Dit duurt ongeveer drie tot vijf minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg twee minuten voor het einde de erwten toe of kook deze apart

Giet de groenten af en meng met een klontje roomboter (deze smelt door de warmte van de groenten). Breng op smaak met een beetje peper en zout en garneer met de kabeljauw.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.