Redactie
Redactie Recepten 22 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je een geweldige tabouleh salade

Tabouleh (ook tabbouleh of tabouli genoemd) is voor het Midden-Oosten wat rucolasalade voor de Italianen is. Je hebt er maar weinig voor nodig, een recept is eigenlijk overbodig en je kunt het overal bij serveren. De bossen groene kruiden zorgen voor de smaak en de rest is up to you!

We zien nog vaak tabouleh met couscous in de hoofdrol, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Tabouleh is namelijk van origine een peterseliesalade, gemengd met een beetje (en dus geen schalen vol) bulghur!

Als we Nadia en Merijn mogen geloven (en ja, zij weten er veel van), is er nog een aantal punten waar je je aan moet houden. Zo mag je de kruiden niet hakken, maar moet je ze snijden en breng je de salade pas vlak voor het serveren op smaak.

Hieronder vind je het recept van de twee dames, die precies weten hoe je een geweldige tabouleh op tafel zet.

Het recept

Was de peterselie en maak bosjes van de takjes zodat je ze makkelijk kan snijden. Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn.

Snijd de lente-ui en groene peper ook fijn en wrijf in met een beetje zout en peper. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Kook de bulghur gaar volgens de verpakking en snijd de tomaatjes in kleine blokjes.

Meng vlak voor het serveren de kruiden met de lente-ui, groene peper en citroenrasp. Breng verder op smaak met zout, veel citroensap en een flinke scheut olijfolie. De tabouleh moet sappig en friszuur zijn. Serveer met blaadjes romaine sla, witte kool en flatbread.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.