Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Grieks geïnspireerde omelet met courgette, dille en feta

Je ziet het misschien niet op de foto’s, maar deze Grieks geïnspireerde omelet zit stiekem bomvol courgette. Superlekker, met feta en flink wat dille.

Geduld is een schone zaak. En dat geldt zéker voor deze Grieks geïnspireerde omelet met courgette. Door de ingrediënten een flinke dosis geduld te geven, wordt je omelet het lekkerste. Beloofd!

Wist je dat je een omelet kunt maken in de magnetron?

Griekse omelet met courgette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Omelet met courgette en dille

Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan op medium vuur en bak de bosuitjes tot ze zacht zijn. Voeg de plakjes courgette en de helft van de dille toe en verspreid ze gelijkmatig met een houten lepel. Kruid af met zout en peper. Draai het vuur wat lager en laat geduldig stoven tot de plakjes courgette mooi zacht zijn.

Draai het vuur naar de laagste stand. Roer de eieren met 2 eetlepels water, een flinke snuf zout en peper en de Griekse yoghurt tot een homogeen mengsel. Schenk dit in de pan en maak draaiende bewegingen met de pan zodat het ei zich mooi verdeelt.

Voeg na 2 minuten bakken de feta toe en leg een deksel op de pan. Breng op smaak met een flinke snuf zwarte peper van de molen. Laat op laag vuur bakken, tot de eieren mooi gestold zijn en de onderkant goudbruin is.

Schuif de omelet uit de pan, serveer met extra dille en met een snuf grof zeezout. Ook lekker met een beetje chili-olie.

Griekse omelet met courgette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer omelet recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.