Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: 3 x gourmetrecepten met een Culy-twist

Niet iedereen wordt even wild van gourmetten en toegegeven: ook ons maak je niet blij met een klassiek gourmetpakket. Des te meer reden om een paar gourmetrecepten te bedenken waarmee je mensen wél enthousiast krijgt. Wat dacht je van pompoen met ‘nduja, bloemkoolsteaks met knoflook-bieslookboter of coquilles met sesam en soja? Ofwel: gourmetrecepten met een Culy-twist.

En ja, vrij zeker dat zelfs de grootste gourmethaters hier niets tegenin kunnen brengen.

Gourmetrecepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gourmetrecepten met een Culy-twist

Maak eerst de ‘ndujamarinade. Doe daarvoor ‘nduja met olijfolie, paprikapoeder en sinaasappelsap in een kommetje en roer met een vork tot een homogeen mengsel.

Bestrijk de pompoenschijven met het ‘ndujamengsel en bak ze in ongeveer ca. 6 min gaar op je gourmetstel. Keer ze halverwege om.

Pompoenschijven met 'nduja als voorbeeld van gourmetrecepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bloemkoolsteaks met knoflookboter

Voor dit recept bak je de steaks voor in de oven. Zo weet je zeker dat ze gaar zijn, maar kun je ze nog een lekker korstje geven in het pannetje van je gourmetstel.

Verwarm de oven voor tot 220. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakken bloemkool daarover. Druppel er wat olijfolie over, geef het geheel peper en zout en plaats gedurende 10 minuten in de warme oven.

Ondertussen maak je de knoflookboter. Smelt daarvoor de boter in een steelpannetje en roer er de knoflook, de helft van de bieslook en de fijn gesnipperde sjalot door. Schenk de gesmolten boter in een kommetje en zet dit vast bij je gourmetstel.

Verhit een beetje van de boter in je pannetje en bak de bloemkoolsteaks tot ze krokant zijn. Maak af met wat zwarte peper en de rest van de fijngehakte bieslook.

Bloemkoolsteaks met knoflookboter als voorbeeld van gourmetrecepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Coquilles met sojasaus en sesamjasje

Maak eerst de saus. Verwarm daarvoor een steelpannetje op medium vuur en voeg de honing, sojasaus, rijstazijn en de ketjap toe. Roer goed en laat een beetje pruttelen. Haal dan van het vuur en roer er de boter door met een garde.

Dep de coquilles droog met keukenpapier en kruid af met zout en peper. Spreid de sesamzaadjes uit op een schaaltje en doe hetzelfde met de maizena. Haal de coquilles eerst door de sesamzaadjes en dan door de maizena.

Bak de coquilles gedurende 1 minuten per kant in je gourmetpannetjes.

Serveer met de saus en met wat kleine blaadjes munt.

Coquilles met sesamzaadjes als voorbeeld van gourmetrecepten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.