Culy Homemade: labneh (hartige yoghurt-dip) met pistachenoten

Je zou labneh kunnen zien als de Midden-Oosterse versie van hangop. Maar labneh is √°ltijd hartig en lekker kruidig. Wij maakten een frisse, spannende versie met pistachenoten, citroenschil, peterselie en sumak.

Sumak is een piepklein, friszuur rood besje van de sumakplant. Je vindt het bij de afdeling specerijen in de Turkse supermarkt. Maar je kunt natuurlijk alle kruiden en specerijen gebruiken die je zelf lekker vindt.

Koriander of munt, hazelnoten, amandelen, pistachenoten of lekker wat za’atar. Daarna lekker dippen met Turks brood of crudit√©s, zoals radijsjes, wortels en stukjes komkommer.

labneh recept

Zo maak je deze labneh

Leg een schone theedoek in een vergiet met een bakje eronder (om het vocht op te vangen). Meng de yoghurt met een snuf zout.
Schep de yoghurt in de theedoek en draai die dicht. Laat de yoghurt zo 4 uur uitlekken, tot je een lekkere dikke hangop hebt.

Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Hak ze daarna grof.

Schep de labneh op een bordje of in een kom en bestrooi ‘m met de pistachenoten, de sumak en de gehakte peterselie. Rasp de citroen erover en maak af met een scheutje olijfolie.

labneh recept

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: labneh (hartige yoghurt-dip) met pistachenoten
Sluiten