Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 21 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: patatas bravas van zoete aardappel

Die overheerlijke patatas bravas kun je dus óók gewoon van zoete aardappel maken, zo blijkt. Want waarom niet: je bakt ze lekker goudbruin en een beetje knapperig in de oven en husselt ze door de pikante bravas-saus. De zoete aardappels geven net een klein zoetje aan dit fijne Spaanse bijgerecht. Heel lekker.

Deze patatas bravas van zoete aardappel kun je gewoon als snack of tussendoortje eten. Maar ook als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd.

Één hap en je bent meteen weer even terug op die heerlijke vakantie in Spanje. En daarover gesproken: je kunt voor dit recept van Food52 lekker kwistig strooien met dat busje gerookt paprikapoeder (Pimentón de la Vera), dat wij zelf onlangs meenamen uit España. Verslavend lekker.

patatas bravas zoete aardappel

Zo maak je deze patatas bravas van zoete aardappel:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in mooie partjes.

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en hussel ze met twee eetlepels zonnebloemolie. Strooi er wat zout overheen en bak de zoete aardappels in ongeveer 25 minuten mooi gaar en een beetje knapperig zijn. Laat ze tien minuten afkoelen.

Maak ondertussen de bravas-saus. Meng daarvoor de tomatenpuree met de sherry-azijn, Sriracha (of andere hot sauce) en het gerookte paprikapoeder. Zet opzij.

Meng de mayonaise met de geraspte knoflook en een eetlepel olijfolie. Zet ook die zolang opzij.

Hussel de iets afgekoelde zoete aardappels met een paar eetlepels van de bravas-saus, tot ze allemaal bedekt zijn. Begin eerst met een beetje en voeg indien nodig meer toe (als je in één keer teveel saus toevoegt, worden ze papperig). Als je net als wij een enorme fan bent van gerookt paprikapoeder, strooi je dat er ook nog een beetje overheen.

Dip de patatas bravas van zoete aardappel in de knoflookmayonaise of stop die in een knijpfles en spuit de mayo in streepjes over de patatas heen. Olé!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.