Eten tijdens de Ramadan: wanneer en wat wordt er wereldwijd gegeten?

De Ramadan (رمضان in het Arabisch) valt in de negende maand van de Islamitische kalender en is voor veel mensen al begonnen (dit jaar op 5 mei). Gedurende deze maand vasten moslims wereldwijd van zonsopgang tot zonsondergang. Tijdens het vasten wordt er niet gegeten of gedronken.

Moslims geloven dat vasten hen leert om geduldig, bescheiden en spiritueel te zijn en hun gedachten puur te houden. De vastenmaand is kortom een maand van bezinning.

Abeelding van Perzische halim

Suhoor en Iftar

De maaltijd die voor zonsopgang wordt genuttigd wordt suhoor genoemd. Deze maaltijd bestaat uit hartige en gezonde gerechten om de dag goed door te kunnen komen.

De maaltijd na zonsondergang heet iftar en wordt met de hele familie en leden van de gemeenschap gegeten.

Zowel tijdens de suhoor als de iftar worden er vers fruit, groenten, halal-vlees, brood, kaas en zoetigheden geserveerd. Overal ter wereld worden er weer andere gerechten gegeten, maar of je nu in het Midden-Oosten bent, in Europa, Azië of de Verenigde Staten: de maaltijden worden gezamenlijk met familie, vrienden en/of leden van de gemeenschap genuttigd.

Wat wordt er gegeten tijdens de Ramadan?

Het suikerfeest

Aan het einde van de vastenmaand wordt het Suikerfeest (Eid al-Fitr) gevierd. Na een speciaal gebed in de moskee, gaat men bij familie op bezoek onder het genot van allerlei zoete lekkernijen en geeft men elkaar cadeautjes.

In principe neemt elke volwassen moslim deel aan de Ramadan. Met uitzondering van ouderen en (mentaal) zieken. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en vrouwen tijdens hun regels hoeven niet te vasten.

Wat wordt er wereldwijd gegeten tijdens de Ramadan?

Wij geven je een overzicht van gerechten van over de hele wereld die op tafel komen tijdens de Ramadan.

Dahi vadey: dumplings van linzen, gedoopt in een kruidige yoghurt (India).

Haleem: een stoof van vlees bulgur en linzen (Midden-Oosten, India, Pakistan en Centraal-Azië)

If your happiness doesn’t look like this…. Are u even happy? . Chicken bakoda fr lyf da😋😋😋😋. . #chicken65 #chicken #chickentikka #chickenpakoda #nonveg #meatlovers #nonvegetarian #chickenlollipop #bonelesschicken #southindianfoods #chennaifood #chennaifoodtrails #chennaifoodie #foodofchennai #itzchennai #walkwithchennai #walkwithindia #chennai #tamilfood #foodporn #poorfoodie #chickenbiriyani #biriyani #biriyanilove

2,401 Likes, 14 Comments – poorfoodies™ || Chennai foodie (@poor_foodies) on Instagram: “If your happiness doesn’t look like this…. Are u even happy? . Chicken bakoda fr lyf da😋😋😋😋. ….”

Chicken 65: stukjes pikant gemarineerde en gefrituurde kip (India)

Ramazan Kebabi: lamsvlees met ui, yoghurt en pita (Turkije)

Ful medammes: gekookte tuinbonen met knoflook op brood (Noord-Afrika)

Paomo: een soep met brood en lamsvlees (China)

Chapatis: ongedesemed platbrood, opgerold met groenten en vlees (India en Pakistan)

Fattoush: een salade van groenten met pitabrood (Libanon and Arabische landen)

Konafah: een pastei van filodeeg met kaas (Midden-Oosten)

Kolak: een fruitdessert met palmsuiker, kokosmelk, pandanbladeren, geserveerd met jackfruit, mungbonen of banaan (Indonesië).

Reageer op artikel:
Eten tijdens de Ramadan: wanneer en wat wordt er wereldwijd gegeten?
Sluiten