Pip Minkels
Pip Minkels Kooktips 18 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

41x de beste kook- en baktips die we door de jaren heen hebben ontdekt

Inmiddels bestaat Culy al 12 (!) jaar. En door al die jaren heen hebben we ontzettend veel goede tips, adviezen, hacks en trucjes verzameld. Sauzen op smaak brengen, eten opnieuw opwarmen, groenten snijden… we hebben over de meest uiteenlopende onderwerpen geschreven. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met onze favoriete kooktips en baktips voor in de keuken.

Zo kun je dit artikel er altijd even naast houden wanneer je cake dreigt te mislukken of je saus begint te schiften.

41x de handigste kooktips en baktips van Culy

Voor sauzen

Voortaan ga jij altijd een klont boter aan je pastasaus toevoegen én red je elke saus uit de schift.

kipgehaktballetjes in tomatesaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Voor snijden

Want óók de manier waarop je ingrediënten snijdt, beïnvloedt de uiteindelijke smaak van je gerecht.

Voor taarten en andere zoete baksels

De stress uit de Heel Holland Bakt-tent, gaan we thuis niet hebben.

victoria sponge cake / aardbeientaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Voor brood

Van bewaren tot oppiepen: zo gaat je brood tot de laatste kruimel op.

Voor de luie chef

Stiekem onze favoriete categorie: de beste hacks die je tijd gaan besparen!

knoflooksaus maken knoflooksaus recept stock unsplash
Bron: Unsplash

Kooktips en baktips van bekende Culy’s

Slimme insiders tips van Robèrt van Beckhoven tot Max la Manna.

Voor bewaren en opnieuw opwarmen

Om pizza en friet weer knapperig te krijgen maar ook om uien en knoflook zo lang mogelijk fris te houden.

Bananenschillen
Bron: Unsplash

Ultieme hacks

Waarom hadden we hier nog niet eerder aan gedacht?

pindakaas roeren
Bron: Pexels

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.