Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan restaurant Barracuda in Amsterdam: ‘Hotwings met Gorgonzolasaus: vijf sterren!’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan nieuw restaurant Barracuda in Amsterdam.

Barracuda Amsterdam

Verse vis zoals je ‘t in Italië aan een baaitje zit te eten; dát is het net (deze maand!) geopende restaurant Barracuda in Amsterdam-Noord. In het rijtje van De Goudfazant vind je nu een heerlijke nieuwe hotspot waar vis- en wijnliefhebbers helemaal aan hun trekken komen. Fritto misto, verse oesters, een nu al befaamde salade niçoise: je vindt het er allemaal.

Noni Kooiman tipte twee van ‘de mannen achter Barracuda’ voor ons culinaire vragenvuur: Maus & Daan Meeuwig. “Barracuda is geïnspireerd op alle mediterraanse restaurantjes waar we op vakantie geweest zijn. Vaak met een kleine kaart en niet pretentieus. Hier word je verrast door de kwaliteit en de versheid van de producten”, vertellen de heren. Tijd voor onze culinaire vragen!

1. Wat is je gekste eetgewoonte?

“Ik vind hotwings met Gorgonzolasaus echt geweldig. Vijf sterren!”

2. Wat is je favoriete snack?

“Alles met mayonaise.”

3. Wat was je grootste kookblunder?

“Ik had op een familiefeest frangipane gebakken met abrikozen. Hij was prachtig gebakken, maar bij het eerste hapje proefden we alleen maar zeepsmaak. Bleek dat we bakpoeder hadden verwisseld door baking soda. Dat doe je nooit meer.”

4. De beste kooktip die je ooit kreeg?

Mantecare! Dit is een Italiaans woord voor het samen brengen van de pasta en de saus. Een belangrijke stap die vaak vergeten wordt. Na het afgieten roer je de pasta stevig door de saus. Hierdoor komt zetmeel vrij en bindt de saus aan de pasta. Wat ‘m zeker twee keer zo lekker maakt.”

5. Welke culinaire ontdekking heb je laatst gedaan in de keuken?

“De Syrische keuken! Perterseliesla, Mohamora, Mutabal. Zulke frisse, spannende smaken. Een tip is Hind Cooking in Amsterdam, ze zijn nu aan het verhuizen, maar ga daarheen.

BONUS: Wie moet deze rubriek de volgende x beantwoorden?

“Rein Op ‘t Rood van restaurant Europa.”

Meer van deze rubriek:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.