Redactie
Redactie Inspiratie 8 dec 2013
Leestijd: 2 minuten

9 x onmisbare tips voor het bakken van een taart

Het bakken van een taart kan zo heerlijk zijn: lekker op zondagmiddag om er vervolgens je lief of gasten mee te verrassen. Het beste recept voor de perfecte taart hebben we niet, maar deze tips helpen je zeker een eind op weg!

1. Voorbereiden

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voorbereiding is écht het halve werk. Lees van tevoren het recept een paar goed door, zet alle ingrediënten afgemeten klaar en laat niets aan het toeval over.

Zeker bij het bakken van taarten is dit belangrijk, omdat precisie een belangrijk vereiste is.

2. Taartdeeg van tevoren maken

Vaak zijn de gegeven hoeveelheden in een recept te veel voor één taart of hebben we simpelweg geen zin om een nieuw deeg te maken. Vries daarom je overblijfsels in of maak een grotere hoeveelheid, zodat je altijd een portie achter de hand hebt.

Klik hier om te zien hoe je dat het makkelijkst doet.

Bron: Flickr

3. Verschillende soorten deeg

Hoewel het standaard harde wener deeg of een laag biscuit lekker is, is het ook leuk om een keer wat anders te proberen. Kijk hier voor tien variaties op het klassieke boterdeeg.

Bron: Flickr

4. Blind bakken

Inmiddels hebben we het al vaak genoeg gehad over het blind bakken van je taartbodem. Doe dit vooral, want anders is de kans groot dat hij niet gaar de oven uitkomt. Kijk hier voor onze favoriete tips.

Bron: Flickr

5. ‘Soggy bottoms’

Mary Berry van The Great British Bake Off walgt ervan: kleffe bodems. Pas hier altijd voor op want het kan een taart volledig ruïneren, ook al is de vulling nog zo lekker.

Bron: Flickr

6. Uit de vorm halen

Je biscuitdeeg is perfect luchtig en wanneer de vorm uit de oven komt, slaak je een gilletje van geluk. Maar, nu rest het grootste gevaar: hoe haal je ‘m uit de vorm? In deze video wordt het je perfect uitgelegd:

7. Decoreren

Hoe lekker je vulling of bodem ook zijn, een taart mag er zeker mooi uit zien. Als je de tijd ervoor hebt: decoreren is echt zo moeilijk nog niet! Of wat dacht je van prachtig versierde randen op je taart?

Bron: Flickr

8. Vervoeren

Tsja, dan is je taart gebakken en wel, perfect uit de vorm gekomen en ook je bodem is prachtig knapperig. Je wilt er iemand mee verblijden, maar hoe je dat nu het best?

Onlangs schreven we daar een artikel over waarin we vijf handige ideeën met je delen. Klik hier om te zien hoe.

9. Presenteren

Heb je een prachtige taart of cake gebakken voor je gasten, ziet -ie er op een bordje uit alsof je ‘m er zo op hebt gekwakt. Zonde! Maar niet zo vreemd, want het is niet gemakkelijk om een puntje taart er elegant uit te laten zien. Maar met deze tips moet het je vast lukken. Succes!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.