Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 24 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Een taart bakken? Dit is dé truc om bakpapier op maat te knippen

Als je een taart gaat bakken, is de kans groot dat je daar een bakvorm bij gebruikt. Een ronde bakvorm, welteverstaan. Vaak moet je die sowieso invetten, maar veel recepten vragen je ook om bakpapier op maat te knippen en er de vorm mee te bekleden. Met deze slimme truc doe je dat klusje lachend.

Bakpapier op maat knippen

We snappen wel waarom sommige mensen een aversie hebben tegen bakken. Bakken is een precisiewerkje, waarbij je niet even kunt gaan freestylen. En dan voel je je af en toe ook nog een knutseljuf. Als je weer eens een stuk bakpapier op maat staat te knippen, bijvoorbeeld.

Gelukkig leerden we voor dat laatste ooit een superhandige truc van Jamie Oliver, die nogal eens handig van pas komt. Het is doodsimpel, maar je moet er maar net even opkomen.

Dit is de truc

Zo doe je dat. Vouw het bakpapier eerst in vieren en vouw dat daarna tot een driehoek. Houd de punt van de driehoek in het midden van de ronde bakvorm. Het deel wat uitsteekt over de rand van de vorm, buig je over de rand, zodat je een vouwlijn krijgt.

Knip de driehoek bij de vouwlijn af en voilà: een perfect passend, rond stukje bakpapier voor je taartvorm. In bovenstaande video kun je precies zien hoe het werkt. Happy baking!

Nog meer trucs? Check deze kooktips nog even:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.