Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Garnalen schoonmaken moeilijk? Deze hack maakt je leven makkelijker

Er zijn van die voorbereidingsklusjes in de keuken waar je ‘s ochtends al tegenop kan zien. Zo ook het schoonmaken van garnalen. Want heb je het pellen inmiddels onder de knie, dan komt daar de volgende hindernis: het darmkanaal. Dat zware leven is vanaf nu verleden tijd.

We hebben namelijk dé ultieme hack gevonden om met veel souplesse en weinig tijd je garnalen schoon te maken.

Garnalen schoonmaken doe je zo

Het mag inmiddels duidelijk zijn: bij Culy zijn we niet vies van een goede hack op z’n tijd. Het zorgt er immers voor dat je leven in de keuken een stuk soepeler verloopt, plus meer tijd voor andere gerechten.

Zo snijden we inmiddels het hart van de tomaat binnen een oogwenk er uit, maken we de inktvis schoon met twee vingers in de neus – spreekwoordelijk uiteraard – en verlossen we sperziebonen, bleekselderij en andere groenten al fluitend van hun flosdraad.

Dé hack

Maar dan dus dat darmkanaal van die grote garnaal. Niet al te smakelijk om terug te vinden op je bord, laat staan ‘m tussen je tanden te proeven.

Met enige opluchting kwamen we het Instagramaccount van kookboekenauteur Hot Thai Kitchen tegen, met talloze Thaise recepten om ongelooflijk honger van te krijgen. Maar daarnaast vonden we er een parel die we – eerlijk als we zijn – al meerdere keren bekeken hebben.

Simpel

Want zoals bij veel hacks geldt ook bij deze: waarom zijn we hier niet zelf op gekomen? Zó simpel en zó effectief. Hij gaat als volgt: pak je garnaal (met schaal of zonder), een tandenstoker, en steek ‘m in het tweede ‘verbindingsstukje’ vanaf de staart net onder het darmkanaal erin. En dan is het simpel: wip ‘m omhoog en trek ‘m in één keer er uit.

Trek gekregen? Eerder maakten we al een selectie van zeven lekkere (en exotische!) recepten met garnalen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.