Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 18 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Snel onigiri maken voor ontbijt of lunch? Met deze hack wordt dat een fluitje van een cent

Dé snack die alle andere snacks in een keer van tafel veegde: onigiri. Waar in Japan de lekkerste exemplaren zij aan zij liggen in de eerste de beste supermarkt, moeten we er hier wat meer moeite voor doen. Dus waarom maken we onigiri niet zelf? Veel werk, zou je denken. Niet met deze hack ter voorbereiding.

Want zeg eerlijk: wie wil er nou niet onigiri als ontbijt eten – of, misschien nog beter: meenemen als lunch?

Met deze hack maak je makkelijk onigiri voor je ontbijt

Even terug naar onigiri: de snack die alles belichaamt waar de Japanse keuken zo goed in is: met slechts een paar ingrediënten van hoge kwaliteit, heb je namelijk een snack van wereldformaat in je handen. Mits het natuurlijk goed bereid is. Want ook daar staat de Japanse keuken om bekend. Het kan even goed zoeken zijn naar een perfect exemplaar, dus waarom zou je het zelf niet eens proberen?

Onigiri
Bron: Pexels

Onigiri-vullingen

Het wordt lastig om er niet van te houden, deze Japanse rijstsnack. Al is het maar om de grote variëteit qua vullingen die er beschikbaar zijn. Vullingen als zalm, tonijn of garnaal zijn gebruikelijk, maar ook opties als unagi (paling), karaage (gefrituurde kip) of chashu komen voorbij. In het vegetarische departement zijn umeboshi (pruim), avocado en ei vaak favoriet. Grote kans dat er minimaal een tussenzit waar je fan van wordt.

Aan de onigiri

Nu kun je natuurlijk afreizen naar deze onigiri-automaat in Utrecht, maar je kunt het ook grondiger aanpakken en een voorraad aanleggen in je vriezer. Jawel, je leest het goed: als we het doen, dan doen we het meteen goed – en in grote hoeveelheden. Deze hack zagen we op TikTok en we zijn fan: door de rijst – laat je vooral inspireren door dit recept van Culy’s Nancy – in een grote hoeveelheid voor te bereiden, zit je voorlopig even goed. Verpak deze vervolgens in eenpersoons porties en vries de boel in.

Ontdooi bij acute trek een portie in de magnetron, vul het met je ingrediënten naar keuze  – warmgerookte zalmsnippers met kewpie mayo kosten je welgeteld 10 seconden, leg er een vel nori overheen en klaar. Nou ja, op wat vouwtechnieken met aluminiumfolie en plakband na, wanneer je er een voor onderweg heb bedacht. Heb je dat eenmaal onder de knie, dan gaat er écht een wereld voor je open.

@gwynethyuma

onigiri hack!! 🍙 #asianhacks #onigiri #togoonigiri #japanesefood #cookwithme

♬ original sound – Gwyneth • グウェネス

Meer over de Japanse keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.