Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kooktips 21 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Supersnel sperziebonen doppen doe je met deze hack

Oké, dus je hebt ons fantastische recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum gezien en wilt het dolgraag een keer proberen. Er is alleen één ding dat je tegenhoudt: je háát sperziebonen doppen. Je vindt het kleine mesje te priegelig, het kost te veel tijd en je zou willen dat er een manier bestond om het anders te doen. Plottwist: die is er ook!

Ben je gewend om alle sperziebonen één voor één te doppen met een aardappelschilmesje? Dat is nu voorgoed verleden tijd.

Snel sperziebonen doppen

Oké, hier gaan we. Let je op? Want deze hack is zó snel dat je ‘m mist als je ook maar met je ogen knippert.

Men neme een volle hand sperziebonen en plaatse alle onderkanten gelijk op het aanrechtblad (net als je met papier doet als je de bladzijden goed op elkaar wilt hebben). En dan is het een kwestie van allemaal tegelijk afhakken! Dat kan met een groot mes op een snijplank, maar je kunt er zelfs ook een schaar voor gebruiken.

Klaar? Doe dan precies hetzelfde met de andere kant. Dus draai de boontjes om, tik de uiteinden tegen je snijplank en snijd of knip de topjes er allemaal tegelijk af.  En tadaa: vanaf nu kun jij je eigen boontjes doppen.

Sperziebonen koken: zo maak je de lekkerste boontjes

Als je versie sperziebonen in een plastic verpakking hebt gekocht, is het trouwens nóg makkelijker: dan kun je alle sperziebonen in de zak tegelijk doppen. Hoe? Door de uiteinden van de boontjes tegen je snijplank te tikken en de kontjes er met plastic en al vanaf te snijden. You’re welcome.

Probeer deze recepten met je (gedopte!) sperziebonen eens:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.