Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 30 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden

Er zijn van die momenten in de keuken die vaak voorkomen en waarbij je elke keer weer denkt: dit kan efficiënter. En zoals dat gaat, vergeet je dat weer, tot het moment zich weer een keer aandoet. Bij ons is het snijden van een tomaat zo’n voorbeeld. Want wat is nou de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden? We hebben het verlossende antwoord.

Het snijden van de tomaat

Of nou ja, ‘wij’, de credits gaan volledig richting Nadine Levy Redzepi, jawel, de vrouw van de man achter legendarisch restaurant Noma. Want, toen we haar kookboek Downtime lazen, kwamen we -geheel nonchalant beschreven- een verlossende truc tegen.

Driehoek

In een -overigens zeer lekker- recept voor mosselen met chorizo, omschrijft Nadine Levy Redzepi de handeling als volgt: snijd de tomaat doormidden, net naast de kern. Snijd vervolgens door middel van een driehoekje de kern verticaal uit de grootste helft en haal ‘m eruit. Et voilà, een nieuwe tomatenroutine is geboren.

Afbeelding bij tomaten lekkerder maken - BLT
Bron: Unsplash

Meer tomatentips

Zin gekregen in tomaten? Vooruit, naast onze tip hoe je het beste een tomaat kunt snijden, hier nog een tip waardoor je tomaten nóg lekkerder worden. En dat is niet alles, waarschijnlijk zul je deze tomatentip ook niet snel meer vergeten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.