Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 17 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Bloem en gist op? 12 recepten die je zonder bloem en gist kunt bakken

Recepten zonder bloem en gist

Zijn de bloem en gist bij jou in de buurt he-le-maal uitverkocht? Don’t worry: je kunt ook verrukkelijke recepten bakken zonder bloem en gist. Van de lekkerste koekjes tot aan heerlijke taarten en cakes, wij serveren je 12 recepten zonder bloem en gist.

Er zijn gelukkig best veel (glutenvrije) alternatieven voor gewone tarwebloem te bedenken. Maar wat doe je vervolgens met je kikkererwtenmeel of je boekweitmeel? En in welke verhoudingen pas je ze toe?

Het leek ons daarom veel handiger om je 12 recepten voor te schotelen die je kunt bakken zonder bloem en gist. Hieronder vind je de lekkerste koekjes, taarten en cakes zonder bloem.

Tips voor bakken zonder bloem

Tot slot nog een paar tips voor als je zonder bloem zit: je zelfgemaakte pizzabodem kun je nu (tijdelijk) vervangen door een kant-en-klare pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg uit de supermarkt. Of maak een tortizza of naanpizza van kant-en-klare tortilla’s of naanbroden.

Gebruik voor je kaneelbroodjes nu (tijdelijk) even kant-en-klaar bladerdeeg. En wil je zelf broodjes bakken zonder bloem, maak dan cloud bread. En pancakes kun je ook heel goed maken van banaan en boekweitmeel.

12 recepten die je kunt bakken zonder bloem: