Dit is dé perfecte manier om een taart te snijden

Weg met zielige puntjes en uit elkaar vallende stukjes: wij hebben dé perfecte manier gevonden om een taart te snijden! 

Eigenlijk doen we het al jaren verkeerd, maar hoe moet het dan wel?

Volgens Numberphile is de wetenschappelijk correcte manier om een taart te verdelen, door eerst een rechte plak uit het midden te snijden. Dus niet puntje voor puntje, of in eerst doormidden en in kleinere stukken.

Vervolgens haal je voorzichtig de plak eruit en kun je de twee helften weer tegen elkaar aan schuiven. Hierdoor droogt hij niet uit en blijft hij heerlijk zacht van binnen.

Nog een stukje? Draai dan de taart een kwartslag, en herhaal de eerste stap. Wil je er helemaal een feestje van goddelijkheid van maken? Doe dan (voorzichtig!) een rubber elastiekje (die ruim genoeg is uiteraard) om de taart. Hierdoor wordt de binnenkant tijdens het snijden minimaal aan de lucht bloot gesteld, en blijft de taart het lekkerst.

772764695007522083772764695307635491

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!