Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zin in schaafijs? Met deze hack kun je binnen 1 minuut aanvallen

De zomer brengt een hoop fijne dingen met zich mee, maar voor ons is er maar een ding het belangrijkst: ijs. Als het even kan zo fris en fruitig mogelijk. Voor het echte schaafijs wenden we ons tot de specialist. Maar voor een snelle versie hoef je je huis niet meer uit. Dit is dé hack voor huisgemaakt schaafijs.

Wij zitten al klaar.

Zin in schaafijs? Met deze hack kun je binnen 1 minuut aanvallen

Het ijsassortiment wordt elk jaar groter, een luxeprobleem waar we dagelijks mee moeten dealen. We worden net zo blij van klassiekers als raketjes en softijs als van alle nieuwe soorten ijs die om de hoek komen kijken.

Schaafijs

Het kleurrijke en superverfrissende schaafijs kent verschillende gedaantes, afhankelijk van waar het geserveerd wordt. Zo bestellen we maar al te graag een indrukwekkende portie Koreaanse bingsu, fietsen we zonder enige twijfel om voor de funky Japanse kakigõri, en kunnen we ons geen zomer voorstellen zonder Surinaams schaafijs.

Zelf aan het schaafijs

Het echte werk vergt ook de nodige techniek en apparatuur, maar zoals je weet komt een ijsbehoefte vaak nogal abrupt naar boven. Gelukkig zijn er meer mensen die op zoek gaan naar hacks voor dit soort zeer belangrijke problemen, en staat TikTok er inmiddels vol van.

@littlefatboyfrankie

Strawberry shaved ice 🍧🍓 All you need is frozen berries and a grater! #kitchenhacks #strawberry #desserts #fruit #fyp #foryou #letseat

♬ Sunshine – WIRA

Raspen

Hoogstwaarschijnlijk heb je de apparatuur en de techniek voor deze hack gewoon in huis: een fijne rasp en een kommetje waar het terecht moet komen. Het recept is dan ook simpel: rasp je bevroren fruit en maak het af met je favoriete toppings. Wij worden enthousiast van bovenstaand idee: geraspte aardbeien, afgetopt met gecondenseerde melk, verkruimelde pinda’s en zwarte sesamzaadjes.

Combinaties

Experimenteer er vooral op los en denk dan – naast smaak – ook aan kleur en structuur: mango met kokosmelk, chili en amandelschaafsel, of een van deze suggesties voor zelfgemaakt schaafijs van Bon Appétit. Jouw zomer zal ijs-wise sowieso niet meer hetzelfde zijn.

Meer over ijs:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.