10 herfstrecepten die je vrolijk maken op een druilerige dag

Stiekem houden we er wel van, van die herfst. Het mag buiten misschien guur en grijs zijn, maar met de juiste herfstrecepten zorg je ervoor dat er binnen een herfstig feestje op je bord ligt. Van deze tien herfstrecepten word je in elk geval instant vrolijk. Komt ‘ie!

Hieronder vind je een selectie van onze favoriete herfstrecepten. Taart, salades, ontbijt en drinken, alles komt voorbij. Zit jouw favoriete herfstrecept hier ook tussen?

Hazelnoottaart

Herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)

We beginnen met een taartrecept, want taart. Dit is een heerlijk recept uit de Culy familie voor een herfstige hazelnotentaart.

> Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)

Herfstige pompoentaart

Miljuschka bakt een ultiem herfstrecept: pompoentaart

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-VJ, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. En dus ook taart met groeten. In deze pompoentaart zitten speculaaskruiden, dus je wordt al geïntroduceerd naar het speculaasgeweld.

Deze pumpkin pie is, als we Miljuschka zelf mogen geloven, zo vullend dat je na een stukje taart minstens drie uur lang vol zit. Een fijne voorbereiding voor je winterslaap, dus!

> Miljuschka bakt… een herfstige pompoentaart

herfstrecepten

Herfstige havermoutpap met gekarameliseerde banaan

Een heerlijk herfstig ontbijtje: havermoutpap met gekarameliseerde banaan. De warme havermoutpap en gekarameliseerde banaan zijn een echte klassieker, de combinatie is hemels. Vooral in de herfst. Als het buiten lekker koud is. Wedden dat je het hier gegarandeerd warm van krijgt?

> Culy Homemade: herfstige havermoutpap met gekarameliseerde banaan

Herfstsalade met pompoen en zoete aardappel

Herfstige salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

We love zoete aardappel. Behalve dat het uitermate geschikt is om te roosteren. kun je er ook een heerlijke (herfst)salade mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept met zijn smaakbroertje pompoen, spinazie en geitenkaas? Een klassieke herfstige combinatie!

> Herfstige salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas

Herfstsakade met kip, spek en champignon

Herfstsalade met kip, spekjes & champignons

Een salade met kip, spekjes en champignons schreeuwt herfst. Maak het af met wat amandelen en een truffeldressing, en je hebt het perfecte herfstrecept voor guur weer.

> Culy Homemade: herfst salade met kip, spekjes & champignons

Herfstige pompoenmousse

Hartige gerechten met pompoen maken we in Nederland maar al te graag, maar wist je dat je er ook heerlijk zoete dingen mee kunt maken? Zo ook deze zoete pompoenmousse van Francesca Kookt. Wij vinden ‘m héérlijk, hij staat elk jaar weer bij ons op tafel.

> Herfstrecept: heerlijke pompoenmousse

Chocoladetaart met speculoos

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

Als je ons ergens wakker voor kan maken, is het wel een lekkere taart. Al helemaal als die van chocolade is. Deze chocoladetaart maak je met speculoos en is onze favoriet in de herfst! Want echt, you had me at speculoos. En de combinatie van speculoos en chocolade is natuurlijk al helemaal goddelijk.

> Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

herfstrecept pruimenijs

Heerlijk herfstrecept: Vier de herfst met vers pruimenijs

Vers pruimenijs, anyone? Voor mij is dit herfstrecept een klassieker, omdat mijn opa (nog steeds) een grote pruimenboom in zijn tuin heeft staan. Vroeger mochten we altijd pruimen plukken, waarna er mee gekookt werd. Dit overheerlijke pruimenijs is daar een goed voorbeeld van!

> Heerlijk herfstrecept: Vier de herfst met vers pruimenijs

Herfstige milkshake met kruidnoten

Hoewel het nog wel even duurt tot het Sinterklaas is, liggen de pepernoten al lang en breed in de schappen. Dat vinden we geen probleem, want met pepernoten en kruidnoten kunnen we een echte najaarsmilkshake maken. En lekker dat die is!

> Culy Homemade: herfstige milkshake met kruidnoten

herfst recept pumpkin spiced latte spicy koffie

Het lekkerste herfstrecept op het gebied van koffie: de spicy latte

Als er iets is wat we in de herfst nodig hebben om warm te blijven, dan is het wel koffie. En nee, geen pumpkin spiced latte, maar een spicy latte. Deze spicy latte is namelijk heerlijk voor herfstige dagen.

> Het lekkerste herfst recept op het gebied van koffie: de spicy latte

Nog meer lezen over de allerlekkerste herfstrecepten?

Reageer op artikel:
10 herfstrecepten die je vrolijk maken op een druilerige dag
Sluiten