Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 1 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Gnocchi met pompoen, walnoten en warm kruidenmengsel

Niet schrikken: deze gnocchi met pompoen heeft vrijwel niets met de Italiaanse keuken te maken. Je zou het haast niet geloven, maar de beste pastarecepten vind je heus niet per se in Italië. Waar dan wel? Let maar eens op!

Het is de Perzische keuken waardoor we geïnspireerd raakten. Denk aan smaken als komijn, kardemom, granaatappel en citrus: verwarmende smaken die goed passen bij iedereens favoriete lowbudget groente pompoen. Zie je wel, een goede gnocchi met pompoen hoeft helemaal niet Italiaans te zijn!

Perzische notenstoof (Fesenjan) met kip en granaatappel

Gnocchi met pompoen
Ogechi Chibueze voor Culy

Met deze gnocchi met pompoen hopen we je daarom ook te inspireren om net als wij eens verder te kijken dan de Italiaanse keuken. Een voorbeeld dat we allemaal kennen is Chicken Alfredo. Zo zijn er nog veel meer. Neem deze knalgroene Peruaanse spaghetti, het goedkopere antwoord op een pasta pesto. Ken je iemand die klaagt over saaie pasta? Zet dan eens Jamaicaanse Rasta Pasta op tafel, da’s een kruidige pasta met jerk chicken.

Zo zie je maar, experimenteren hoeft niet lastig te zijn. Soms is het gewoon een kwestie van kruiden en specerijen toevoegen. Net als suugo suqaar uit Somalië, ook zo’n schandalig lekker voorbeeld van pasta buiten Italië. Deze gnocchi met pompoen maak je met specerijen en andere ingrediënten die je sowieso in huis hebt liggen of kunt vinden in de supermarkt. Ben je fan? Ga dan ook vooral zelf aan de slag met nieuwe combinaties.

Van hobbykok naar professionele kok: zo neem je die stap

Gnocchi met pompoen
Ogechi Chibueze voor Culy

Gnocchi met pompoen in Perzische stijl

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng 1 theelepel kaneel met 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel komijn, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel chilipeper, 1/2 theelepel kurkuma en 1 theelepel kardemom. Dit is het specerijenmengsel van de gnocchi met pompoen.
  3. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de olie over de pompoenblokjes, bestrooi met 1 theelepel van het specerijenmengsel en hussel goed. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
  4. Rooster ondertussen 50 gram walnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn, haal daarna uit de pan en laat de walnoten afkoelen. 
  5. Verhit olie in een pan fruit de gesnipperde uit. Doe de kikkererwten, 1 theelepel van het kruidenmengel, 1 eetlepel granaatappelmelasse, zout en peper erbij en bak 15 minuten. Voeg op het laatst sinaasappelrasp en sap van een halve sinaasappel toe.
  6. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de saus met kikkerweten samen met de gnocchi en schep goed om.
  8. Verdeel de gnocchi met pompoen over de borden en bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp en het specerijennmengsel, de geroosterde walnoten, granaatappelpitjes, peterselie en chilivlokken.
Gnocchi met pompoen
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer creatieve pastarecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.