Emma Bering
Emma Bering Recepten 2 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Geen zin in gedoe? Dit zijn de makkelijkste herfstrecepten op een rijtje

Als het buiten regent en jij lekker binnen onder een kleedje zit, heb je vaak geen zin in moeilijke gerechten. Je wilt lekkere en snelle recepten zodat je zo snel mogelijk weer onder dat kleedje kan. Weinig gedoe en heerlijke gerechten: yes please! Daarom hebben we voor jou de makkelijkste herfstrecepten op een rijtje gezet.

Herfst betekent koudere temperaturen, veel wind en regen. Maar het betekent ook weer tijd voor kaneel, taartjes en andere lekkernijen. We hebben ze voor je verzameld.

herfstrecepten havermoutpap herfst ontbijt
Culy.nl

Havermoutpap met gekarameliseerde banaan

De ochtenden in de herfst zijn vaak nog donker waardoor je moeilijk je bed uitkomt. Dus om het leven een beetje makkelijker te maken hebben we een heerlijke havermoutpap voor je klaar staan! En wie is er nou niet dol op gekarameliseerde banaan?

Culy Homemade: havermoutpap met gekarameliseerde banaan (het perfecte herfst ontbijt)

Appel-bladerdeegtaartjes
Culy.nl

Appel-bladerdeegtaartjes

Bij bladerdeeg denken mensen vaak dat het lang en moeilijk is. Maar wat nou als we je vertellen dat het ook makkelijk kan? En in de herfst is elk recept met appel een winnaar, dus ga eens uit je comfortzone en maak deze heerlijke bladerdeegtaartjes.

Culy Homemade: supermakkelijke appel-bladerdeegtaartjes

makkelijkste herfstrecepten
Nancy van Batenburg voor Culy

Banoffee pavlova’s met salted caramel

Snelle en makkelijke toetjes: daar worden wij nou blij van. Deze banoffee pavlova’s met salted caramel is precies dat! Echt iets wat je met gepaste trots kunt presenteren tijdens een etentje. En toch zó makkelijk en snel klaar. Het leven is mooi.

Culy Homemade: makkelijke banoffee pavlova’s met salted caramel

Baguette met mozzarella, balsamico vijgen en gedroogde ham

Ook voor de lunch wil je iets simpels, maar ook iets lekkers. Dan is deze baguette met Mozarella, balsamico vijgen en gedroogde ham het gerecht voor jou. Het is toch nét even iets anders dan een normaal broodje en toch super lekker!

Herfst recept: baguette met mozzarella, balsamico vijgen en gedroogde ham

Japanse ramen met rundvlees
Nancy van Batenburg voor Culy

Japanse ramen met rundvlees

Het geheim van een goede ramen (Japanse noedelsoep) zit ‘m in de bouillon. Dat moet een smaakbom zijn: vol van umami en interessant tot de laatste druppel. Dit makkelijke recept voor Japanse ramen met rundvlees en een vegan dashi (bouillon) als basis is een heerlijk gerechtje voor een echte herfstdag.

Culy Homemade: makkelijke Japanse ramen met rundvlees

Meer herfstige recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.