Culy Homemade: Portugese caldo verde (maaltijdsoep met boerenkool en chorizo)
Portugal mag dan een Zuiders land zijn vol zonnige gerechten, ook tegen kouder weer weten Portugese chefs zich te wapenen. Dat doen ze met gepaste, verwarmende gerechten. Caldo verde bijvoorbeeld: een vullende maaltijdsoep met boerenkool en knapperige plakjes worst.
En als liefhebbers van boerenkool kopiëren we dit idee maar wat graag. Juist: tijd voor een ultiem caldo verde recept!
Portugese caldo verde
- Verhit een scheutje olijfolie op medium vuur en fruit de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe en blijf bakken en goed roeren tot ze lichtjes goudbruin zijn. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat koken. Draai daarna het vuur zachter en laat 20 à 25 minuten pruttelen, totdat de aardappelen bijna uit elkaar vallen.
- Mix de soep zodat ‘ie mooi gebonden is maar zorg dat er hier en daar nog wat aardappelstukjes in zitten. Voeg daarna de boerenkoolsnippers toe. Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en voeg de appelciderazijn toe.
- Bak de chorizoplakjes krokant in een aparte koekenpan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
- Verdeel de soep over kommen en maak af met de knapperige chorizo. Lekker met een stukje stokbrood om te soppen.
Meer met boerenkool?
- Culy Homemade: makkelijk eenpansgerecht van kip met rijst en boerenkool
- Culy Homemade: snelle boerenkool chips uit de airfryer met shichimi togarashi
- Culy Homemade: knolselderijstamppot met zalm en boerenkool