Culy Homemade: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)

Deze overnight oats met koffie is eigenlijk geen recept te noemen. Want in principe kun je gewoon je overnight oats maken zoals je die altijd maakt en daar een scheutje espresso doorheen roeren. Maar onder het motto ‘je moet maar net op het idee komen’ delen we dan toch even ons favoriete recept voor overnight oats met je. Koffie en mokka-fans: deze is voor jullie.

De shot koffie geeft deze overnight oats macchiato een heerlijke, mokka-achtige smaak, het chiazaad zorgt voor een lekkere textuur.

Dit ontbijt moet je – de naam zegt het immers al – de avond van tevoren even door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag eet je het (koud) op, met nog wat opgeklopte melk erop.

> Ook handig: onze favoriete combinaties & tips voor overnight oats

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je overnight oats met koffie

Maak je ontbijtje dus de avond van tevoren.

Meng de havermout, chiazaad, de melk en de koffie in een afgesloten bakje. Zet een nachtje in de koelkast.

Verdeel de overnight oats de volgende dag over twee kommen, bekers of glazen. Giet er een scheutje maple syrup bij (naar smaak) en top af met het opgeklopte melkschuim. Bestrooi met een beetje kaneel of cacao.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)
Sluiten