Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 8 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

27x de lekkerste makkelijke herfstrecepten voor wanneer je het nodig hebt

Als er éém seizoen is dat vraagt om troostende gerechten, dan is het sowieso de herfst. Zijn deze lekkerste herfstrecepten ook nog eens erg makkelijk om te maken, dan hebben ze helemaal een streepje voor natuurlijk. We hebben onze favoriete niet-te-mislukken exemplaren onder elkaar gezet.

Laat die druilerige dagen maar komen.

Dit zijn de lekkerste makkelijke herfstrecepten voor elke dag van de week

Denk je aan herfst, dan denken wij in ieder geval aan alle mooie en vooral smaakvolle ingrediënten die het seizoen rijk is. Van typische Nederlandse groenten tot hartverwarmende kruiden verwerkt in romige soepen en de eerste stamppotten van het jaar.

Recepten met typische herfstgroenten

Een nieuw seizoen betekent nieuwe seizoensgroenten. De overgang van de zomer naar de herfst is daarbij misschien wel de meest rigoreuze: de tijden van pompoen, knolselderij en boerenkool – waarom je die laatste even goed moet masseren lees je hier – zijn immers aangebroken. En dat biedt een oneindig scala aan nieuwe recepten, in alle vormen denkbaar en allen even lekker.

Gnocchi met boerenkool en 'ndujaboter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lekkerste makkelijke herfstrecepten vol comfort

De overgang van de zomer naar de herfst betekent – naast de nodige druilerige dagen – ook een dagelijks excuus voor troostende gerechten. Lekker veel calorieën dus, in de vorm van kaas, pasta en deeg. Een blik naar buiten en je weet het zeker: dit heb je volledig verdiend. Dit zijn dan ook de lekkerste makkelijke herfstrecepten waar je direct van opkikkert.

pompoenmoussaka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Troostende soepen

Misschien wel hét gerecht van de herfst: soep. Of het je nou een (te) lange herfstwandeling hebt gemaakt, een zware werkdag achter de rug hebt of gewoon een baaldag van jewelste zojuist hebt afgerond: je redding is nabij. Het vraagt weinig tijd, nog minder techniek én is redelijk flexibel aan te passen bij gebrek aan sommige ingrediënten.

Soep van aardperen / topinamboer
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijke ovenschotels

Misschien nog wel lekkerder dan het eten zelf is de voorpret van het eten. Met name in het geval van ovenschotels: het voorbereidende werk is gedaan, het eindresultaat staat in de oven, en de lekkerste geuren komen je alvast tegemoet.

Ook fijn: die oven geeft jou de tijd om de boel alvast weer spik en span te maken, zodat jij je niet meer met volle maag een weg door de vuile vaat hoeft te boenen.

toad in the hole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Check ook even deze makkelijke toetjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.