Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 6 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke recepten om het paasontbijt compleet te maken

Wij houden van lekker en uitgebreid ontbijten en doen dat dan ook graag. En laat Pasen het uitgelezen moment zijn om hier extra van te genieten. Met deze recepten voor het paasontbijt zet je iets bijzonders op tafel.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, wordt wel eens gezegd. Dan is het paasontbijt de belangrijkste maaltijd van het jaar – oké, op Kerst na misschien.

Paasontbijt? Zo doe je dat

Jammer genoeg wordt er aan het paasontbijt lang niet zoveel aandacht besteed als aan het kerstontbijt. Daar brengen wij graag verandering in!

makkelijke croissants nutella banaan
Culy.nl

Croissants

Iets wat niet mag ontbreken bij elk uitgebreid ontbijt of brunch: croissants. Maak je ze zelf van kant-en-klaar-croissantdeeg? Gebruik deze tips om ze een Culy-twist te geven.

Ga je liever voor een croissant extravaganza? Dan zijn deze in boter gebakken croissants met Nutella en banaan een goed idee, of kies voor één van deze hartige combinaties voor in je croissant.

Liever een gezond paasontbijt? Zo maak je een heerlijk en gezond ontbijtje met Pasen

Paasstol

Bij een paasontbijt hoort een paasbrood of -stol. Je kunt ‘m natuurlijk kopen in de winkel, maar het is veel leuker om ‘m zelf te maken. Ga voor de klassieke variant met amandelspijs of voor een Italiaans paasbrood (heerlijk met gezouten roomboter en jam).

Ook leuk: dit zoete paasbreekbrood maak je met kaneel en is perfect als je een grote groep eters over de vloer hebt.

eitjes voor het paasontbijt

Eieren

Ook een eitje kan tijdens Pasen echt niet ontbreken. Of je ‘m nu kookt en met een broodsoldaatje baas maakt of er iets bijzonders mee bereidt, is natuurlijk aan jou. Onze suggesties: heerlijke caprese eitjes uit de oven, Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en dit gebakken eitje in een avocado.

Een eitje hoort erbij: Onze favoriete tips voor het paasontbijt

Fruitig paasontbijt

Hou je van iets fris en lichts ‘s ochtends? Dan is fruit een goede optie. Je kunt een fruitsalade maken met allerlei vers fruit, maar net iets spannender is een smoothiebowl. Fris voor in de lente en vullend genoeg om een dag paaseieren zoeken aan te kunnen.

Of verstop het fruit in een lekker (voedzaam) bananenbrood met chocolade en havermout of in bananenpannenkoekjes (lekker met aardbeien!).

Broodjes

We blijven toch Nederlanders, dus ook lekker brood kan ‘s ochtends niet ontbreken. Vind je het leuk om brood from scratch te bakken? Dit zijn de makkelijkste recepten voor zelfgebakken brood.

Minder van het brood bakken? Deze gevulde broodbootjes met zalm en ei maak je in een kant en klaar brood. Ook lekker: deze toast met tuinbonen, gepocheerd ei en Parmezaan.

Wat drink je erbij?

Een vraag die ook niet vergeten mag worden: wat drink je bij het paasontbijt? Je kunt natuurlijk een lekkere versgeperste jus d’orange op tafel zetten, maar deze 3 drankjes maken het ontbijt net een tikkeltje specialer.

Ook niet mis is deze ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes. Mjammm!

Meer inspiratie nodig? Deze verbluffende paasbrunch-recepten mogen niet missen op tafel!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.