Zo maak je een heerlijk & gezond paasontbijt

Culy 25 mrt 2018 Inspiratie

Pasen komt er weer aan en op Culy vind je dan de lekkerste recepten en de fijnste tips voor het Paasontbijt. Maar dit jaar kregen we de vraag: hoe maak je je paasontbijt een beetje gezonder? Vijf tips voor een lekker & gezond paasontbijt.

1. Houd het vers!

Bekijk je ontbijttafel en bedenk: hoe meer verse producten, hoe beter. Dus geen cakejes uit een pak, sprinkles uit een doosje of groenten uit een blikje. Ga voor verse vis, groenten en fruit, homemade sausjes en zelfgebakken broodjes.

2. Healthy pannenkoeken

Bak pannenkoeken, maar dan wel de gezondere variant. Kinderen zijn er dol op!

Jesse_vd_Velde_Vanille-banaanpannenkoek

3. Maak je eigen sapjes en smoothies

Geen paastafel compleet zonder verse jus of andere sapjes. Die kun je kant-en-klaar kopen, maar gezonder (en lekkerder!) is om zelf te juicen. Zo hoef je ook geen toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen te eten. Ook kun je zo lekkere combinaties bedenken die je niet in de winkel vindt: deze rode bietensmoothie, bijvoorbeeld.

4. Pure paaseieren

Paaseitjes moeten uiteraard present zijn. Maar wil je het gezonder aanpakken, kies dan voor zo puur mogelijke chocolade-eitjes. Nog beter: eitjes van raw cacao.

5. Ga voor muesli

Eet muesli in plaats van cruesli! Of maak je eigen homemade granola en stop er alleen goede dingen in. Heerlijk bij magere yoghurt, sojayoghurt of hangop.

Reageer op artikel:
Zo maak je een heerlijk & gezond paasontbijt
Sluiten