Redactie
Redactie Inspiratie 5 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Een eitje hoort erbij: onze favoriete tips voor het Paasontbijt

Of het nu gaat om Eggs Benedict of een simpel gebakken eitje, een eitje gaat er bij ons ‘s ochtends altijd wel in. Tijdens Pasen mogen ze al helemaal niet ontbreken en daarom zetten wij onze favoriete tips voor het perfecte ei op een rij.

6 x overheerlijke eitjes

Met eitjes kan je heel veel doen. Koken, bakken, pocheren, you name it! Zo maak je eitjes het lekkerst klaar.

Gekookt eitje

Een gekookt ei is simpel maar altijd goed, máár dan moet hij wel perfect gekookt zijn. Hier vind je aantal handige tips om ervoor te zorgen dat de dooier goed zacht of juist wat steviger is.

Wil je het helemaal goed doen? Maak dan krokante broodsoldaatjes voor een extra feestelijk én smakelijk effect.

Sunny side up!

Ook een gebakken eitje staat goed tijdens het paasontbijt, maar dan wel het liefst sunny side up, krokant van buiten en met de perfecte zachte dooier. Hoe je dat bereikt? Kijk dan onderstaande video:

Ook lekker: een gebakken ei met een Parmezaan korstje.

Scrambled eggs

Een zijdezacht roerei: wie kan dat nu weerstaan? Volg deze slimme tips en het kan niet misgaan! Serveer je roerei met bacon, zalm, fijngehakte bieslook of een likje mayonaise.

Gepocheerd ei

Deze bereiding vergt iets meer vaardigheden, maar is – zeker met behulp van onze tips – echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Belangrijk is dat het water niet kookt (pocheren is in feite het garen van producten net onder het kookpunt) en dat je er goed bij blijft. Test eventueel hoe lang ze moeten door eerst een eitje voor te pocheren.

Kijk onderstaande video waarin Culy’s Liselotte het je voor doet:

Omelet

Het gebeurt regelmatig dat wij de zondagmiddag beginnen met een luchtige baveuse omelet, dus waarom niet tijdens Pasen? Serveer de omelet op stukjes brood met een stukje krokant gebakken bacon. Mmm…!

Kwarteleitjes

Wil je een keer iets anders doen dan anders? Serveer dan kwarteleitjes. Niet alleen super feestelijk, maar ook érg lekker! En door hun grootte zijn ze ideaal als je meerdere gerechtjes serveert.

Heerlijke recepten met ei