Redactie
Redactie Recepten 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Klassiek paasontbijtje: zachtgekookte eieren met broodsoldaatjes

Met Pasen kun je voor een enorm ontbijt of een uitgebreide brunch gaan, maar wat als je het simpel wil houden? Onze tip: maak klassieke eieren met broodsoldaatjes. Altijd goed en helemaal paas-waardig.

De eieren kook je zacht of halfzacht. Wij zeggen: hoe zachter hoe beter, want dan kun je de broodsoldaatjes in het smeuïge eigeel lopen. Daar zijn de soldaatjes immers voor bedoeld! Dit is echt een klassieker bij het paasontbijt, en wij snappen wel waarom.

paasontbijt met broodsoldaatjes en ei

Broodsoldaatjes maken

Rooster wit casinobrood, briochebrood (lekker zoet) of Franse campagnebrood en snijd daarna in lange repen. Dat is de easy way. Je kunt ze ook lekkerder maken door ze om en om goudbruin te bakken in een koekenpan, in een royale laag roomboter. Het is tenslotte feest! Laat vervolgens even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout.

En dan, serveren maar! Beboter de broodsoldaatjes met gezouten roomboter voordat je ze doopt in het eigeel.

Paasbrunch-idee

Wil je de zachtgekookte eieren met broodsoldaatjes als brunch serveren? Maak het geheel dan iets hartiger met uitgebakken spek of prosciutto ham, verse kiemen (zoals alfalfa of tuinkers), een tomatensalsa en uiteraard gezouten roomboter.

Oh, vergeet ook zeker niet om een lekker drankje klaar te maken voor het ontbijt.

Meer klassieke recepten voor Pasen