Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Inspiratie 22 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Culy’s ultieme tips voor het Paasontbijt

Goed ontbijten. Daar houden we van. Ook met Pasen! Wij geven je graag onze ultieme tips voor het Paasontbijt: helemaal relaxed en, zoals je van ons gewend bent: superlekker. En deze tips zijn natuurlijk ook perfect toe te passen op een Paasbrunch of -lunch.

Paasontbijt: de voorbereiding

In tegenstelling tot Kerstmis zijn veel culy’s meestal niet goed voorbereid op Pasen. Ja, een flinke zak Paaseitjes inslaan om te verstoppen in de tuin, dat gebeurt en masse. Maar dat Paasontbijt? Wat doen we daar ook alweer mee?

Dat levert onnodig gedoe op, want niemand heeft zin om nog last-minute te bedenken wat ze op tafel toveren voor hun familie én waar ze welke boodschappen moeten doen.

Onze tip: bereid je op tijd voor en doe al je inkopen bij één supermarkt (of nog handiger: laat alles thuisbezorgen…) Onze favoriet voor Pasen is al jaren PLUS: dit is dé supermarkt voor al je paasboodschappen.

Daarnaast biedt PLUS volop inspiratie én kant-en-klare recepten om een relaxed paasontbijt te beleven. Check daarvoor de website!

Wat ga je maken?

Voor een relaxte ochtend maak je een mix tussen drie soorten gerechten: items die je kant en-klaar-koopt, dingen die je de dag(en) van tevoren kunt voorbereiden, en gerechten die je à la minute moet bereiden of afmaken. Onze tip: hoe minder gedoe je wil, hoe meer je van categorie 1 en 2 moet doen.

Goed eten vinden wij belangrijk, maar relaxed aan tafel zitten natuurlijk ook! En kant-en-klare producten in huis halen, betekent niet dat het producten van mindere kwaliteit hoeven te zijn.

Broodjes hoef je bijvoorbeeld echt niet zelf te maken (desnoods zelf af te bakken). Neem nu van die rustieke afbakbroodjes van PLUS: heerlijk voor het hele gezin en op talloze manieren te beleggen. En van het grote ronde speltbrood kun je trouwens heel goed ons favoriete borrelbrood maken.

borrelbrood
Culy.nl

Lekkere gerechten bij het Paasontbijt:

  • Een notenstol met amandelspijs. Lekker met een goede lik roomboter! Enne: ooit gedacht aan een wentelteefje van zo’n PLUS notenstol?
  • Crostini met rosbief, bijvoorbeeld de Puur van Smaak rosbief van Blonde d’Aquitaine rundvlees. De crostini kun je zelf maken, heel gemakkelijk in de oven.
  • Gevulde avocado’s met een zachtgekookt ei, Noorse zalm en lente-ui. Weer eens wat anders!
  • Quiches zelf maken? Of gewoon lekker kant-en-klaar kopen… De mini quiche met gerookte zalm van PLUS is bijvoorbeeld ideaal voor de brunch.
  • Uiteraard gekookte eitjes. Hoe je het perfecte eitje kookt, vertellen we je hier. Eet je liever roerei dan een gekookt ei? Lees dan hier onze tips.
  • Deze groene pannenkoekjes met een gepocheerd ei zijn even wat meer werk, maar je kunt zowel de pannenkoekjes als de gepocheerde eieren al even van tevoren maken en op het moment supreme opwarmen.
  • Nog eitjes over? Deze eiersalade met truffel is onweerstaanbaar.
  • Verschillende lekkere smoothies, zelf gemaakt of vers gekocht. Serveer ze in mooie wijnglazen, champagne-flûtes of cocktailglazen voor een extra feestelijk effect.
  • Kleine Paas-chocolaatjes als zoete afsluiter.
Culy's ultieme tips voor het Paasontbijt

De tafel aankleden

Kleed je tafel gezellig, fris en kleurrijk aan voor het Paasontbijt. Helemaal slim: doe het al de avond van tevoren, dan hoef je op Paasochtend zelf niet meer de servetten op te snorren en de glazen schoon te maken…

Met deze suggesties kan het haast niet fout gaan, dus begin op tijd en haal de Paastakken maar tevoorschijn!

Dit artikel is een samenwerking met PLUS supermarkt

Dit artikel is een samenwerking met PLUS supermarkt