Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De makkelijkste recepten voor zelfgebakken brood

Gaat er iets boven warm, zelfgebakken brood? Maar wacht even, zelf brood bakken, da’s toch vet ingewikkeld? Welnee. Wij verzamelden de makkelijkste recepten voor zelfgebakken brood. En dan nu aan de slag!

Magisch zelfgebakken brood

Het lijkt wel een klassiek Frans brood van een chique bakker, maar nee: dit is toch écht zelfgebakken brood. Je hoeft er bijna niks voor te doen en zelfs het kneden kun je achterwege laten.

Het geheim? Je maakt het deeg een dag van tevoren, laat het zolang rijzen en bakt het daarna af in een loeihete gietijzeren pan (die je al even van tevoren hebt laten opwarmen in de oven). Foolproof was nog nooit zo foolproof.

zelfgebakken brood
Nancy van Batenburg voor Culy

Naanbrood

Naanbrood is niet alleen het makkelijkste zelfgebakken brood, maar ook het snelste. En je hebt maar twee ingrediënten nodig: zelfrijzend bakmeel en yoghurt (en oké, een snuf zout is ook wel lekker). Wel even goed doorkneden, maar het hoeft niet te rijzen. Handig als je het meteen nodig hebt.

Je bakt de naanbroden daarna in een grillpan of een koekenpan. Lekker met baba ganoush of verse hummus! Check hier een fijn recept voor zelfgebakken naan.

zelfgebakken brood / naan

Pita

Onmisbaar bij de falafel of shoarma: een echt lekker pitabroodje. En je maakt ze heel makkelijk zelf!

Pita’s hoeven maar kort (7 à 9 minuten) de oven in. Wel moet je rekening houden met wat rijstijd: een uurtje. Maar verder: een kind kan de was doen. Rutger van Rutger Bakt maakt ze met ras el hanout. Lekker!

pita

Brunchbrood

Wil je je gasten ‘wow’ laten zeggen? Maak dan dit brunchbrood met bacon, ei en kaas. Ziet er heel ingewikkeld uit, is het niet.

Je gebruikt er kant-en-klaar croissantdeeg voor, dat je op een slimme manier aan elkaar vouwt. 30 minuten in de oven en klaar ben je.

brunchbrood
Culy.nl

Snel sodabrood

Als het goed genoeg is voor het jurylid van The Great British Bake-off, is het wel écht een goed broodrecept, dit sodabrood. De naam komt van de baking soda die Paul Hollywood hieraan toevoegt.

En wat er zo makkelijk aan is? Het hoeft niet te rijzen en komt na 30 minuten goudbruin uit je oven.

sodabrood

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.