Exclude Facebook 26 mrt 2013 Culy

Zelf bakken: Paasbrood met amandelspijs

Je kunt natuurlijk een paasstol kopen, maar je kunt ook lekker zelf een paasbrood maken. Dit recept voor paasbrood met amandelspijs komt van bakkerij Holtkamp.

Doe de ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed het goed glad. Daarna de vulling er door heen kneden: vrij lang doorkneden. Het deeg tot een bol vormen en 20 minuten laten rijzen.

Dan de bol oppunten (dus eerst plat slaan en er daarna een soort stokbrood ervan maken). Daarna nog 30 minuten laten rijzen. Vormen tot een brood en de amandelspijs invouwen.

Op bakplaat leggen en dan nog 40 minuten laten rijzen onder een vochtige doek. Oven voorverwarmen op 160 graden en brood bakken in 40 á 50 minuten.

Culy tip: Niet klassiek bij een Paasbrood, maar wel lekker én feestelijk: poedersuiker over de gesneden stol.

Deeg:

  • 250 gram patentbloem
  • 6 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 20 gram gist (blokvorm)
  • 150 gram melk
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil

Vulling:

  • 25 gram geroosterde hazelnoten
  • 300 gram rozijnen geweld in water
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
  • 200 gram amandelspijs, gerold tot een worstvorm
Reageer op artikel:
Zelf bakken: Paasbrood met amandelspijs
Sluiten