Redactie
Redactie Lunch 26 mrt 2013

Zo maak je zelf paasbrood met amandelspijs

Je kunt natuurlijk een paasstol kopen, maar je kunt ook lekker zelf een paasbrood maken. Dit recept voor paasbrood met amandelspijs komt van bakkerij Holtkamp. Gegarandeerd een succes.

Voor net dat beetje extra liefde op de tafel tijdens Pasen. En verrassing: een paasbrood is lang niet zo moeilijk om zelf te maken als je misschien denkt.

Zelf paasbrood met amandelspijs maken

Doe de ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed het goed glad. Daarna de vulling er door heen kneden: vrij lang doorkneden. Het deeg tot een bol vormen en 20 minuten laten rijzen.

Dan de bol oppunten (dus eerst plat slaan en er daarna een soort stokbrood ervan maken). Daarna nog 30 minuten laten rijzen. Vormen tot een brood en de amandelspijs invouwen.

Op bakplaat leggen en dan nog 40 minuten laten rijzen onder een vochtige doek. Oven voorverwarmen op 160 graden en brood bakken in 40 á 50 minuten.

Culy tip: Niet klassiek bij een Paasbrood, maar wel lekker én feestelijk: poedersuiker over de gesneden stol.

paasbrood maken met amandelspijs

Heerlijke paasrecepten

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf paasbrood met amandelspijs
Sluiten