Redactie
Redactie Inspiratie 5 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo geef je kant-en-klaar croissantdeeg een culy twist

Croissantjes zoals je ze uit de Franse boulangerie kent, zie je in Nederland bijna nergens. Zonde! En omdat de supermarktschappen vol liggen met kant-en-klaar croissantdeeg, wordt dat in menig huishouden op zondagochtend gebruikt. Maar geef er eens ‘n culy twist aan, en maak van je snelle croissantje iets extra bijzonders.

1. Rol in je kant-en-klare deegdriehoekje eens wat ham en/of kaas, voor een hartige croissant. En maak het eens extra decadent, met bijvoorbeeld een mooie Ibérico-ham.

2. Een lepeltje van je favoriete jam in het deeg voordat je het oprolt en in de oven stopt, geeft een extra verrassing bij het afbijten.

3. Bestrijk je croissantjes met wat water en/of losgeklutst ei, en bestuif vervolgens met kaneel en (bruine) suiker voor een knapperig zoet laagje.

4. Een stukje pure chocolade meerollen geeft supersnel een pain au chocolat.

5. Een potje salted caramel in huis (of misschien heb je het zelf gemaakt?). Doe er een lepeltje van in elk croissantje voordat je ze afbakt. Watertanden gegarandeerd.

6. Serveer je croissantjes met gezouten boter en een laagje poedersuiker, voor het ultieme zoet & zout effect. Een flinke klodder clotted cream of lemon curd doet ook wonderen…

Wist je dat met kant-en-klaar croissantdeeg nog veel meer lekkers kunt maken? Check dit artikel maar eens.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.