Culy Homemade: gevulde broodbootjes met zalm en ei

Culy 24 mrt 2016 Recepten

Deze gevulde broodbootjes schreeuwen lente! Ze zijn gevuld met een mengsel van ei, crème fraîche, zalm en kappertjes en staan prachtig op de paastafel. 

Tip: zet alle ingrediënten van tevoren klaar, maar wacht pas met bakken tot vlak voordat je aan tafel gaat.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd een V uit de bovenkant van de broodjes en pluk wat extra van de binnenkant van het brood.

Roer de crème fraîche los met de melk. Roer er de eieren door samen met het zout en de peper. Snijd de zalm in blokjes, evenals de paprika. Snijd de bosui en bieslook fijn.

Zet de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel alle ingrediënten behalve het eimengsel over de broodjes. Giet er nu voorzichtig het eimengsel bij, met kleine tussenpozen zodat het mengsel naar de bodem kan zakken.

Bak de broodbootjes in 20 minuten in de oven totdat de eieren zijn gestold.

Broodbootjes met zalm en eiBroodbootjes met zalm en ei

Voor 4 broodjes

  • 4 pistoletjes
  • 50 gram crème fraîche
  • scheutje melk
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • Zwarte peper
  • 80 gram rauwe zalm (gerookte zalm kan ook, maar is minder lekker)
  • 1/2 groene paprika
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 bosui
  • 10 sprietjes bieslook
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gevulde broodbootjes met zalm en ei
Sluiten