Redactie
Redactie Lunch 2 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: banana pancakes met maple syrup en aardbeien

Een makkelijker homemade ontbijt bestaat er bijna niet. Deze banana pancakes met maple syrup en aardbeien maak je met een handjevol ingrediënten waarvan de kans groot is dat je ze nog in huis hebt, zijn voedzaam en niet té machtig. 

Knijp de banaan fijn in de schil zodat hij al voor een groot deel ‘geprakt’ is. Pas hierbij op dat de schil niet openspringt. Prak verder in een kommetje en kluts hierbij de eieren los tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg ook de kwark en baking soda toe en meng goed. Verwarm nu een grote koekenpan op middelhoog vuur met een lepeltje kokosvet. Zorg dat de pan niet te heet wordt.

Schep met een soeplepel het beslag in porties in de pan. Bak ze als gewone pannenkoekjes en wanneer de bovenkant begint te borrelen is het tijd om ze om te draaien. Bak nog kort op de andere kant en ga zo door met de rest van het beslag.

Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten. Serveer de pannenkoekjes met de maple syrup en aardbeien.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: banana pancakes met maple syrup en aardbeien
Sluiten