Redactie
Redactie Inspiratie 10 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Weg met jam: 7 x de lekkerste combinaties voor hartige croissants

De eeuwenoude ham-kaascroissant is in Nederland wereldberoemd en onlangs aten we bij &samhoud places streetfood een croissant gevuld met kippenlevertjes. Vooral deze laatste combinatie beviel ons meer dan goed en dus gingen we op zoek naar de lekkerste combinaties voor hartige croissants. 

1. Met bacon en kaas

&samhoud places is overigens niet de enige plek waar je terecht kunt voor overheerlijke hartige croissants, ook bij Coffee & Coconuts hebben ze een variant op de kaart: Le Croissant, gevuld met bacon en kaas en geserveerd met huisgemaakte mosterd en tuinkers. Mmm…!

2. Appelstroop en geitenkaas

Kaas met appelstroop is een klassieke combinatie en ook met geitenkaas gedijt de zoet-hartige stroop goed. Heerlijk op een croissantje, eventueel met een plukje rucola.

3. Met gekruid gehakt

Hiervoor heb je afbak croissants nodig, want ze gaan om het gehakt te garen nog even de oven in. Breng een portie gehakt op smaak met een gesnipperd uitje, teentje knoflook, fijngehakte peterselie en je favoriete specerijen.

Rol een soort worstje van het gehakt en leg deze in het croissantje. Bak totdat het vlees gaar is in de oven en de buitenkant mooi goudbruin kleurt. Let hierbij wel op dat je niet teveel gehakt gebruikt en de oven niet te hoog zet (180-190 graden voldoet).

4. Met brie en gedroogde ham

Simpel maar doeltreffend: haal de lekkerste croissants bij je favoriete (Franse) bakker, snijd ze open en beleg met zachte (niet te sterke) brie, plakjes Parmaham en rucola of verse spinazie. Gelijk opeten, want voor je het weet gaat iemand anders ermee vandoor!

5. Croissant benedict

Wat dacht je van een croissant met homemade Hollandaisesaus, goede ham (of bacon of zalm) en een gepocheerd eitje? Snufje peper en zout en je bent klaar voor een enkele reis naar de hemel.

6. Met pulled pork en coleslaw

Ja, ook dit is een winnaar! Heb je nog een restje pulled pork? Vul er dan een croissantje mee en top met frisse coleslaw. You’re very welcome;)

7. Bacon, eieren, spinazie en avocado

Oef… Loopt het water je al in de mond? Bij ons ook! Dit is wat ons betreft de winnaar van allemaal, belegd met boterzachte avocado, een paar blaadjes spinazie, krokante bacon en een gebakken eitje (mét zachte dooier). YUM!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.