Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 27 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste hapjes voor Oud & Nieuw

Of je nou met een gezelschap bent, of met je grote liefde. Voor Oud & Nieuw zijn hapjes áltijd gezellig en leuk. En ja, dat gaat verder dan alleen oliebollen of appelflappen.

Op oudjaarsavond zijn hapjes eigenlijk onmisbaar. Het is een relatief lange avond, dus wat te snacken is zeker welkom! Wij hebben een lijstje gemaakt vol met easy Oud en Nieuw hapjes die natuurlijk ook ongelofelijk lekker zijn. Van oliebollen met een twist tot oesters, we hebben het allemaal!

Ook lekker tijdens oudjaar: Een lekkere Oud & Nieuw cocktail: met champagne, gin & cranberry

1. Sushi

Zelf sushi maken staat bekend als een moeilijke opgave, maar dit hoeft helemaal niet. Je zult iedereen (inclusief) jezelf blij gaan maken met wat simpele maki-sushi’s bij de champagne (of witte wijn).

Oud & Nieuw staat wat ons betreft voor gezelligheid, dus hoe goed past samen sushi maken daarbij?

Onze tips: Zelf sushi maken: helemaal niet moeilijk!

2. Börek met blauwe kaas en biet

Deze knapperige ‘sigaren’ met blauwe kaas en biet zijn het perfecte fingerfood. En dat is precies wat je wil met Oud & Nieuw: snel met je ene hand een heerlijk hapje pikken, met in je andere hand een glas sprankelende champagne.

Deze böreks maken we in het onderstaande recept met blauwe kaas en biet, maar je kunt natuurlijk ook een andere vulling gebruiken. Maak er een lekkere dip bij en je bent ready to go!

Naar recept: Knapperige ‘sigaren’ met blauwe kaas & biet

3. Bittergarnituur

Yes! Kom maar door met de bitterballen, kaassouflés. Lekker makkelijk natuurlijk om ze kant-en-klaar te halen, erg begrijpelijk.  Maar uiteraard hebben wij een paar recepten voor je, waarmee je zelf een bijzondere bittergarnituur samen kunt stellen voor Oud & Nieuw.

4. Oesters

Oud & Nieuw betekent champagne. En als er ook maar íéts goed bij champagne past, dan zijn het wel oesters.

Je moet ervan houden (en er een beetje handigheid in hebben), maar ze zijn uiteindelijk wel een heerlijke en makkelijke snack. Een ontzettende aanrader voor het afsluiten van het jaar.

Onze tips: Do’s en don’ts bij het bereiden van oesters

5. Oliebollen

Ja hoor, daar gaan we. Het is tijd voor de klassiekers. Allereerst oliebollen. Onmogelijk zijn ze weg te denken als hapjes voor Oud & Nieuw.

Ze zelf maken is ontzettend leuk en bovendien zal het ook door iedereen ongelofelijk gewaardeerd worden. Wij hebben meerdere lekkere recepten voor je:

chocolate chip oliebollen zoute karamel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Appelflappen

Appelflappen- en beignets zijn onze volgende ras-echte klassiekers in de lijst van hapjes voor Oud & Nieuw. Ze zijn niet moeilijk te maken en zullen bij iedereen in goede aarde vallen.

Tip: maak het extra feestelijk door te variëren met verschillende vullingen. Zo verras je je gasten met iets vertrouwds.

Appelflappen maken met amandelkrokant
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

7. Cakepops

Cakepops zien er feestelijk uit en doen ons een beetje denken aan vuurwerksterretjes. Bovendien kun je ze maken van (kerst)cake leftovers. Hoe handig is dat?

Het is ook nog eens een feestje om te maken (ook leuk met kinderen). Check de onderstaande video voor een supersnel cakepop-recept.

Naar recept: Super easy cakepops maken

Bron: Valeria Boltneva via Pexels

8. Kaasvlinders

Last but not least… Deze kaasvlinders stonden ook al in onze lijst voor kersthapjes, maar we vonden dat ze ook niet konden ontbreken aan de hapjes voor Oud & Nieuw.

Ze zijn makkelijk te maken en eten bovendien snel weg (dus pas op dat je er niet ineens 20 naar binnen snackt). Daarnaast zien ze er ook lekker feestelijk uit.

Naar recept: zo maak je zelf kaasvlinders Niet zo van de kaas? Zo maak je hartige pindavlinders van bladerdeeg (mét pindakaas!)

Meer lekkers voor Oud & Nieuw:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.