Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 26 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

8 gezonde tosti recepten om de ham-kaas-variant mee af te wisselen

Twee sneetjes brood, flink wat ham en twee plakken kaas. De ingrediënten voor een klassieke, verrukkelijke tosti. De klassieke tosti is altijd een gangmaker, maar soms wil je net iets meer. Of anders. Deze 8 gezonde tosti recepten zijn to die for, zo lekker. Daar lik je letterlijk je vingers bij af.

Ga je een (gezonde) tosti maken? Lees Culy’s tips voor de ultieme tosti eerst even goed door. Want hoe maak je de perfecte, volgeladen met kaas en knapperig-van-buiten-zacht-van-binnen tosti? Wij geven je tips zodat ook jij die overheerlijke tosti kunt maken.

8 x gezonde tosti recepten

gezonde tosti recepten
Bron: My Food Blog

1. Indiase tosti met kip en naanbrood

Als je nét even geen zin hebt in twee sneetjes brood, maak dan dit recept voor een Indiase tosti met kip en naanbrood er eens bij. Té lekker om eens af te wisselen met de klassieke tosti.

Naar tosti-recept: Indiase tosti met kip en naanbrood

gezonde tosti recepten
Bron: Sidney Schutte, GOOD FOOD BOOK

2. Tosti met spierballen

Deze tosti wordt niet voor niets ‘tosti met spierballen’ genoemd. Dit recept maakte Sidney Schutte, de tweesterrenchef van Spectrum en Café Cliche, een paar jaar geleden voor Wereldvoedseldag.

De ingrediënten? Kalfslever, groene asperges en dun gesneden pekelvlees. Dit is een tosti die je niet zomaar vergeet!

Naar tosti-recept: Tosti met spierballen van Sidney Schutte

3. Reuben sandwich met cornedbeef

Deze Reuben sandwich met cornedbeef maak je met brood, zuurkool, cornedbeef, kaas, mayo en mosterd. Meer ingrediënten heb je er niet voor nodig, want de combinatie tussen deze smaken is al een smaakexplosie waar je alleen maar méér van wilt.

Naar tosti-recept: Reuben sandwich met cornedbeef

4. Tosti caprese

Dit recept is zo makkelijk dat het bijna geen recept genoemd zou mogen worden – maar we doen het lekker toch. Deze tosti is namelijk een klassieker die niet in dit lijstje met gezonde tosti recepten mag ontbreken.

Naar tosti-recept: Super snelle tosti caprese

5. Quesadilla’s met spinazie en serranoham

Quesadillas met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tip van Culy: zo maak je een heleboel tosti’s tegelijk

Oké, officieel zijn quesadilla’s geen tosti’s. Maar je zou de quesadilla wel kunnen zien als de Mexicaanse variant op de tosti, dus wij keuren ‘m helemaal goed.

Deze gezonde quesadilla’s maak je met spinazie, serranoham, bosui en volkoren tortilla’s. Even onder de grill, en klaar is jouw Mexicaanse tosti.

Naar recept: quesadilla’s met spinazie en serranoham

> Tip van Culy: zo maak je tosti’s zónder troep

6. Frisse quesadilla met spinazie & ham

En als we dan toch bezig zijn met quesadilla’s: deze frisse variant met spinazie en hamblokjes is ook té lekker. Door zure room toe te voegen aan dit gerecht is ‘ie net wat frisser dan het vorige gezonde tosti recept, maar minstens even lekker.

Naar recept: Frisse quesadilla met spinazie & ham

7. Tuna meltIn Amerika is de tuna melt, een sandwich met tonijn en kaas, al een ware klassieker. Met dit recept uit het boek ‘Vis Uit Blik 2‘ van Bart van Olpen maak je die klassieker zelf.

Deze tosti bevat veel gezonde vetten en eiwitten door de tonijn uit blik. Een aanrader!

Naar tosti0-recept: Tuna melt met zelfgemaakte ketchup van Fish Tales

8. Tosti met brie, parmaham en vijg van Nigella Lawson

Of dit recept echt onder de noemer ‘gezonde tosti recepten’ valt is een twijfelgeval, maar we vonden ‘m te lekker om ‘m níét met jullie te delen.

Dit recept voor een ‘iets minder gezonde’ tosti met brie, parmaham en vijgen is het ideale comfort food recept dat je op een brakke zondagochtend zo in elkaar flanst.

Naar recept: Tosti met brie, parmaham en vijg van Nigella Lawson

Recepten waar je geen tosti-ijzer voor nodig hebt:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.