Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 13 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de allerleukste kersthapjes van Culy

Kerst betekent gezelligheid. En kersthapjes zijn de perfecte manier om het nóg gezelliger te maken. Nog beter: je hoeft niet te kiezen, want je kunt ze ontzettend makkelijk combineren!

Bij Culy hebben we al heel wat kersthapjes gemaakt. Lekker handig om de lekkerste voor je op een rijtje te zetten. Hier volgt onze lijst van Culy’s lekkerste kersthapjes!

Dit vind je misschien ook lekker: 10 voorgerechten voor kerst om je vingers bij af te likken

Crunchy gamba’s in een kokosjasje

Bron: Culy.nl

Crunchy food past perfect in het lijstje van kersthapjes. Deze gamba’s bak je in de oven, dus een frituurpan heb je niet nodig! Ze zijn makkelijk te maken en ook nog eens ontzettend lekker.

Naar recept: Crunchy gamba’s in een kokosjasje

Vega-alternatief: Crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise

Vegan samosa’s

samosa's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Deze samosa’s zijn knapperig, smaakvol én vegan. Kortom: een perfect kersthapje waar je iedereen blij mee maakt. Want geloof ons, iedereen vindt dit lekker. Bovendien ben je er lekker snel mee klaar, want je kunt ze van tevoren maken.

Naar recept: Vegan samosa’s

Coquilles in ham

Bron: Culy.nl

Het verbaast je vast niet dat dit één van onze favoriete kersthapjes is. Coquilles ingepakt in ham, feestelijk kan het niet! En ze zijn natuurlijk ook goddelijk. Ze kunnen ook als voor- of hoofdgerecht, dus je kunt er alle kanten mee op.

Naar recept: Coquilles in ham met doperwtenpuree

Toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie

Kerst-toast met pompoen en cranberry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze toastjes zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook echt ongelooflijk smaakvol. Winterse pompoen met feestelijke cranberry’s en walnoten vormen samen één van de lekkerste kersthapjes.

Naar recept: Kerst-toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie

Gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

Bron:

Niks mis met gezondere kersthapjes! Deze spruitjes uit de airfryer zijn ontzettend licht en knapperig. Je kunt ze heerlijk eten bij de borrel met een glaasje wijn, maar ze kunnen ook al bijgerecht worden opgediend.

Naar recept: Gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

Gegrilde perzik met Prosciutto

gegrilde perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Een kersthapje dat behalve feestelijk, ook zonnig is. Dat mag ook wel eens! Deze combinatie is pas echt goddelijk. Het accentje van dragon maakt het echt af. Bovendien is dit een redelijk lichte snack, dus meer ruimte voor de rest van de kerst-lekkernijen.

Naar recept: Gegrilde perzik met Prosciutto 

Pestobroodjes

pestbroodjes
Bron: Nancy van Batenburg

Pesto is áltijd goed. Dus waarom maken we er niet lekkere kersthapjes van? Met dit recept maak jij al je gasten blij. Bovendien staat het prachtig op de kersttafel en is het lekker met een glaasje wijn (of bier).

Naar recept: Pestobroodjes voor bij de borrel

Dippen maar!

Kerst hummus voor het kerstontbijt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lekkere dips kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Serveer deze dips bijvoorbeeld bij stukjes brood, crackers of één van de bovenstaande kersthapjes. Je kunt ze lekker van tevoren klaarmaken, dus dat scheelt weer een hoop stress.

Meer lekker voor kerst:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.