Goddelijke kroketjes met Serrano ham en Manchego

Culy 15 dec 2012 Recepten

Dit goddelijke recept is hét borrelhapje tijdens de feestdagen, en stiekem natuurlijk ook het hele jaar door.

Verwarm de boter en olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur totdat de boter is gesmolten. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de uitjes totdat ze transparant worden, dit duurt ongeveer 3 minuutjes. Voeg de bloem toe en bak één minuut mee.

Roer de melk door het mengsel en “kook” drie minuutjes mee. Roer er vervolgens de ham en 30 gram van de kaas door, kruid met peper en zout naar smaak. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen.

Roer de eieren in een diep bord los en meng in een apart diep bord de broodkruim en kaas. Maak van het natte mengsel kroketjes van ongeveer 5 cm lang. Doop de kroketjes één voor één in het eimengsel en bedek ze met een laag van de broodkruimmix. Leg alle kroketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Verwarm een laag van ongeveer 7 centimeter plantaardige olie in een grote, sterke pan tot ongeveer 190 graden. Frituur de kroketjes in kleine porties onder regelmatig keren totdat ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten.

Haal de kroketten met een draadspaan uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de grofgehakte peterselie.

IMG_7605

Voor ongeveer 16 kroketjes:

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 35 gram fijnsneden ui
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 7 eetlepels bloem + extra
  • 180 ml volle melk
  • 6 eetlepels fijngehakte Serrano ham (of Parma)
  • 30 gram + 25 gram geraspte Manchego
  • 3 grote eieren
  • 90 gram verse broodkruimels
  • Plantaardige olie om te frituren
  • Verse bladpeterselie om te garneren
Reageer op artikel:
Goddelijke kroketjes met Serrano ham en Manchego
Sluiten