Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 23 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Easy peasy appelflappen van bladerdeeg met slagroom

Een lekker appelgebakje gaat er bij de koffie altijd wel in. En zelf gemaakt zijn ze natuurlijk nog veel lekkerder. Snel gemaakt, weinig ingrediënten en succes verzekerd bij je koffiedate! Deze appelflappen maak je net even wat luxer door ze iets anders te vormen en te voorzien van een heerlijk toef slagroom! Wie nodig jij uit?

Dit recept is van Tessa van de blog PaTESSerie. Tessa bakt de sterren van de zoete hemel en deelt op haar blog allerlei bakrecepten, maar geeft ook handige baktips en veel bakinformatie. En ze is dol op recepten met chocolade, dus drie keer raden wat je er vaak tegenkomt.

Voor dit recept voor bladerdeeg appelflappen heb je geen chocolade nodig, maar dat maakt ze niet minder lekker.

appelflap van bladerdeeg
PaTESSerie

Bladerdeeg appelflappen maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.

Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar. Bestrooi je aanrecht met een beetje bloem en rol het bladerdeeg daarop uit tot een lap van ca. 25 x 25 cm. Snij deze lap in vier gelijke vierkanten.

Ook interessant: 5 tips voor bakken met bladerdeeg

Schil de appels, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Vul de holtes van de appels met een beetje kaneelsuiker en vul op met amandelspijs.

Leg elke halve appel diagonaal op een plakje bladerdeeg, zodat je twee tegenovergestelde punten boven op de appel op elkaar kunt plakken. De andere punten vouw je niet dicht.

Doe wat kristalsuiker in een bord, bestrijk het bladerdeeg met wat water en haal ze stuk voor stuk door de kristalsuiker.

Leg de appelflappen op de bakplaat. Bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de poedersuiker en doe deze in een spuitzak (handig: zo maak je een spuitzak van bakpapier) met een gekarteld spuitmondje. Spuit mooie rozetten aan de beide open zijkanten van de appelflappen.

Bakken met appels

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.