Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk voor tijdens Oud & Nieuw: appelbeignets

Naast de oliebollen en champagne mag een schaal appelbeignets ook écht niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Wij gaan voor dit recept van Rudolph van Veen. 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Appelbeignets kom je op verschillende manieren tegen: plakken appel gewenteld door een vochtig beslag of bedekt met een laagje bladerdeeg. Met dit recept maak je de laatste versie.

Kijk hier voor een aantal handige tips voor als je gaat frituren.

Het recept

Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout, en kneed met het water en de boter tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog redelijk intact blijven. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 bij 15 centimeter.

Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is één ‘toer’. Laat het deeg ongeveeer 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in drie plakken van gelijke dikte. Meng de suiker met het kaneelpoeder. Rol het deeg uit tot een dikte van twee millimeter. Steek 24 cirkels uit het deeg met een doorsnede van tien centimeter.

Verdeel over de helft van de deegcirkels de plakken appels. Vul het gaatje van de appel met een eetlepel kaneelsuiker. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erop. Druk de randen goed aan.

Verhit de olie tot 180 graden. Bak de appelbeignets om en om ongeveer zes minuten. Laat de appelbeignets kort uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de rest van het kaneelsuiker.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.